Partija "Saskaņa" ieguvusi septiņus deputātu mandātus, kā rezultātā tas varētu nodrošināt līdzšinējam pašvaldības deputātam, saraksta līderim Andrejam Elksniņam Daugavpils mēra amatu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Kopumā no šī saraksta ievēlēti septiņi kandidāti, un līdz ar Elksniņu deputātu mandātus ieguvuši arī vairāki līdzšinējie pašvaldības deputāti, tostarp Valērijs Kononovs, Mihails Lavrenovs, Anatolijs Gržibovskis un Nataļja Kožanova. Tāpat no "Saskaņas" saraksta deputāta vietu ieguvusi Viktorija Sporāne-Hudojana un Iveta Jukšinska.

Trīs deputāta mandātus ieguvusi "Mūsu partija", kā rezultātā vietu ieguvis līdzšinējais pilsētas mērs Igors Prelatovs, priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska un partijas valdes loceklis Mečislavs Truskovskis.

No partiju apvienības, kuras sastāvā ir Latgales partija un "Latvijas attīstībai", deputāta mandātus ieguvuši divi līdzšinējie novada deputāti - Jānis Lāčplēsis un Jānis Dukšinskis.

No Daugavpils novada partijas deputātu mandātus ieguvuši Pēteris Dzalbe un Ivars Šķinčs, bet no "Latvijas Krievu savienības" - Aleksejs Vasiļjevs.

Jau ziņots, ka Daugavpilī visvairāk balsu ieguvusi partija "Saskaņa", par kuru nobalsojuši 42,25% balstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Līdzšinējā Daugavpils domes priekšsēdētāja Prelatova pārstāvētā "Mūsu partija" ieguvusi 14,12% balsu, kamēr domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Lāčplēša pārstāvētā "Latgales partija" saņēmusi 13,25% balsu.

Tikmēr "Daugavpils novada partija" ieguvusi 9,64% balsu, "Latvijas Krievu savienība" - 8,22%, politiskā partija "Alternative" - 4,06%, Zaļo un zemnieku savienība - 2,88%, Kristīgi demokrātiskā savienība - 2,88%, Jaunā konservatīvā partija - 1,28%, bet Jaunā Saskaņa - 1,04%.

Kopumā Latgalē vēlējuši 59 853 cilvēki jeb 34,03% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!