Foto: Kadrs no video

Soctīklos popularitāti iemantojusī partijas "No sirds Latvijai" (NSL) deputāta amata kandidāte Svetlana Lonska, kura sarakstā startēja ar 6. numuru, saņēmusi vien 815 balsu – ievērojami mazāk nekā citi NSL kandidāti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Lonska saņēmusi 235 svītrojumus un 79 "+" atzīmes un līdz ar to viņa savā sarakstā ierindojusies pēdējā – 18. – vietā. Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem NSL Daugavpilī nav pārvarējusi 5% barjeru un guvusi 3,51% jeb 971 vēlētāja atbalstu.

Lonska popularitāti iemantoja neilgi pirms vēlēšanā vietnē "Youtube" publicējot aģitācijas video, kurā, dziedot krievu valodā, mudina vēlēšanās balsot par sevi. Video nosaukumā teikts, ka tā ir ''21. gadsimta vēlēšanu kampaņa''.Video, kurā sieviete redzama dejojam un dziedam peldkostīmā, izsauca pamatīgu viļņošanos sociālajos tīklos un ne viens vien izteica patiesu interesi par to, cik plusu izdosies savākt Lonskai. Viņas video "Youtube" noskatījušies vairāk nekā 422 tūkstoši cilvēku, savukārt mikroblogošanas vietnē "Twitter" popularitāti iemantoja tēmturis #svetkakandidat.

Zem video "Youtube" lasāms Lonskas aicinājums iedzīvotājiem doties uz vēlēšanām. Tāpat sieviete mazliet pastāsta par sevi, atklājot, ka viņa ir studente un zumbas pasniedzēja, kā arī "atbildīgs un godīgs cilvēks ar aktīvu dzīves pozīciju''.

Savukārt pēc vēlēšanām ne viens vien soctīklotājs paudis izbrīnu, ka Lonska tikusi pie tik knapa vēlētāju atbalsta.

Saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem Daugavpilī nobalsojuši 47,33% balsstiesīgo. 5% barjeru pārvarējušas trīs partijas: "Latgales partija" (28,57%), "Saskaņa" (28,16%) un "Mūsu partija" (19,34%).

Daugavpilī visvairāk plusu saņēmis esošais mērs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija)– 5912. Otrajā vietā ir Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") – 5396, bet trešajā – Saeimas deputāts Rihards Eigims (Mūsu partija) ar 3891 plusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!