Foto: LETA
Plānots, ka pašvaldību vēlēšanās ziņas par sarakstiem saņemto balsu skaitu no mazajiem iecirkņiem sāks ienākt pēc pusnakts, bet pārējo rezultātu par sarakstiem apkopošana notiks līdz sešiem rītā.

Kā informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, pašvaldību vēlēšanu rezultātu apkopošana notiks kā parasti, un balsu skaitīšana vēlēšanu iecirkņos sāksies uzreiz pēc iecirkņu slēgšanas plkst.22.

Iecirkņa vēlēšanu komisija vispirms saskaitīs nobalsojušos pēc vēlētāju sarakstiem, derīgās aploksnes, derīgās zīmes par kandidātu sarakstiem un ievadīs šos datus vēlēšanu rezultātu apkopošanas sistēmā. Pēc tam skaitīs par kandidātiem nodotās balsis - plusus un svītrojumus, skaidroja Bērziņa.

Līdz ar to arī vēlēšanu rezultāti tiks publicēti divās daļās un pirmie ienāks rezultāti par kandidātu sarakstiem. Plānots, ka no mazajiem iecirkņiem ziņas saistībā ar par sarakstiem atdotajām balsīm sāks pienākt pēc pusnakts, puse iecirkņu rezultātu par kandidātu sarakstiem varētu būt saskaitīti, pārbaudīti un paziņoti ap plkst.3 vai plkst.4 naktī, un tad pārējie rezultāti no lielākiem iecirkņiem - līdz plkst.6 no rīta.

Vietu skaits, cik katrs saraksts saņēmis, būs pieejams pēc tam, kad būs apkopota informācija no visiem attiecīgās pašvaldības iecirkņiem, skaidroja CVK pārstāve. Savukārt provizoriskie rezultāti par kandidātiem no mazākajiem iecirkņiem varētu sākt pienākt naktī uz 4.jūnija rīta pusi un par visiem iecirkņiem būt zināmi svētdien, norādīja Bērziņa.

CVK skaidro, ka balsu skaitīšanas ātrumu ietekmē vairāki faktori - kandidātu sarakstu skaits pašvaldībā, deputātu kandidātu skaits pašvaldībā, vēlētāju skaits iecirkņos.

Vēlēšanu rezultāti būs pieejami lapā " http://pv2017.cvk.lv" sadaļā "Rezultāti".

Vēlēšanu dienā tiks apkopotas arī ziņas par vēlētāju aktivitāti uz plkst.8., plkst.12, plkst.16 un plkst.20, kas mājaslapā varētu tikt publicēts ar stundas intervālu, kas nepieciešams informācijas apkopošanai, ap plkst.9, plkst.13, plkst.17 un plkst.21. Savukārt kopējais nobalsojušo vēlētāju skaits līdz plkst.22 tiks apkopots balsu skaitīšanas laikā pēc iecirkņu slēgšanas, un varētu būt zināmas ap pusnakti.

Pašvaldību vēlēšanas notiks šo sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!