Foto: LETA

Bijušais aizsardzības, iekšlietu un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V), kas kādu laiku politikā nedarbojās, kandidēs pašvaldību vēlēšanās Ventspilī, portālu "Delfi" informēja Kristovska pārstāvji.

Pašlaik notiek sarunas par saraksta veidošanu, kurā, iespējams, apvienosies vairākas Ventspilī esošās opozīcijas partijas.

Pēc Kristovska teiktā, saraksta galvenā priekšrocība būs "patriotiska un motivēta pieredzējušu speciālistu komanda no valsts, pašvaldības, uzņēmējdarbības un izglītības vides".

Kristovskis sola, ka jaunā komanda piedāvās ventspilniekiem pilsētas attīstību, kuras "pamatvērtība ir ventspilnieks un viņu zināšanas".

"Ventspilij ir jāturpina tranzīta un loģistikas pilsētas tradīcijas, ir mērķtiecīgi jāattīsta ostas un citu saistīto un atsevišķo industriju ražošanas un pakalpojumu potenciāls. Katrs, kurš rada darbavietas, Ventspilī tiks gaidīts kā draugs. Esmu pārliecināts, ka, strādājot šādā veidā, daudzi svešumā nonākušie ventspilnieki izskatīs iespējas, lai atkal atgrieztos mājās," norāda Kristovskis.

Pēdējos piecus gadus Kristovskis bijis saistīts ar uzņēmējdarbību, daļēji arī Ventspilī.

Salīdzinot ar padomju laikiem, Ventspilī ir virkne pozitīvu pārmaiņu, taču kopumā Ventspils diemžēl nav izmantojusi savu unikālo ekonomisko potenciālu, uzsver Kristovskis.

Kristovskis no politikas aizgāja pēc 11. Saeimas vēlēšanām – parlamenta ārkārtas vēlēšanās 2011. gadā rudenī viņš startēja kā līderis Rīgas vēlēšanu apgabalā, taču vēlētāju svītrojumu dēļ palika pēdējā vietā sarakstā.

Kristovskis karjeras laikā bijis Saeimas, Rīgas domes, kā arī Eiropas Parlamenta deputāts. Strādājis Latvijas iekšlietu, aizsardzības un ārlietu ministra amatos.

Pašvaldību vēlēšanas notiks šā gada 3. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!