Foto: LETA
Pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadošo politiķu paziņojumiem medijos, ka pēc pašvaldību vēlēšanām iespējama sadarbība ar "Saskaņu", partijas "Vienotība" Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis aicina koalīcijas partnerus pēc vēlēšanām nesadarboties ar "Saskaņu", portālu "Delfi" informēja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Ķirsis aicina ZZS un Nacionālo apvienību (NA) ar parakstiem apliecināt plānus par kopīgu darbu Rīgas domē (RD) un atteikties no "Saskaņas" atbalstīšanas.

"Vienotības" Rīgas mēra amata kandidāta ieskatā nav pieļaujama vēlētāju mānīšana, vārdos skandējot cīņu pret "savējo bīdīšanu amatos" pašvaldības kapitālsabiedrībās, korupciju RD, bet slepus tirgojoties ar "Saskaņu" par kopīgu darbu pēc pašvaldību vēlēšanām.

"Apšaubīju informāciju, ka jau šobrīd notiek tirgošanās par amatiem pašvaldībā un ienesīgiem posteņiem domes pārraudzītajās iestādēs, taču pēc pēdējiem ZZS politiķu izteikumiem par iespējamu sadarbību ar Ušakova un Amerika bloku nākamajā Rīgas domes sasaukumā šādas ziņas šķiet ļoti ticamas," norādījis Ķirsis.

"Ir aizdomas, ka, nodrošinot dažādu partiju vadošajiem politiķiem naudīgus posteņus Rīgā, "Saskaņa" pērk atbalstu savai koalīcijai. Piemēram, Emīla Jakrina iecelšana ne tikai Rīgas domes Satiksmes departamenta vadībā, bet arī ļoti ienesīgā valdes locekļa amatā "Rīgas satiksmē" ir labs paraugs dažu partiju divkosībai attieksmē pret Ušakova vadīto Rīgas domi," skaidrojis Ķirsis.

Pirmdien Rīgas mēra amata kandidāts koalīcijas partneriem iesniegs memoranda projektu, kurā partijām piedāvās vienoties par sadarbības principiem RD un apliecināt, ka tās neatbalstīs Rīgas mēra Nila Ušakova (S) un viņa vietnieka Andra Amerika (GKR) koalīciju.

Vēstīts, ka Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde kā iespējamo ZZS Rīgas mēra amata kandidātu apspriešanai partijas domē virzīs LZP līdzpriekšsēdētāju Viesturu Silenieku. Kā trešdien vēstīja TV3 raidījums "Ziņas", Silenieks neizslēdz sadarbību ar "Saskaņu" un tās līderi Ušakovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!