Foto: LETA

Ziņas par Rīgas mēra Nila Ušakova politisko nāvi ir pārspīlētas, pirmdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds.

"Tie, kas saka, ka Ušakova pēdējā stundiņa pienākusi, lai vispirms sasniedz vismaz divas trešdaļas viņa līdzšinējā rezultāta," viņš teica.

Komentējot vēlētāju atbalsta samazināšanos partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (S/GKR) apvienotajam sarakstam šā gada pašvaldību vēlēšanās, Rozenvalds minēja, ka Ušakovs ir vienīgais, kas Rīgā trīs reizes ievēlēts par mēru. Vienlaikus zaudējums ir atbalsta samazinājums no 60% līdz 50,85%.

Latvijas Reģionu apvienība/"Latvijas attīstībai" un Jaunā konservatīvā partija ir "izšāvušas" un guvušas panākumus Rīgā, bet lielā mērā tas skaidrojams ar koalīcijas partiju vājo startu, viņš skaidroja, uzsverot, partijām jāanalizē savs sniegums.

Tāpat Rozenvalds vērs uzmanību uz Ušakova agresivitāti, sarunājoties ar medijiem, kas mēram nepiestāvot.

Arī politoloģe Ilga Kreituse uzsvēra – Rīgā nevis uzvarēja "Saskaņa", bet gan zaudēja varas partijas.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" pašvaldību vēlēšanās saglabājusi vairākumu, taču zaudējis septiņus mandātus.

Vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecina, ka "Saskaņa"/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā ieguvusi 32 deputātu mandātus, salīdzinot ar 39 mandātiem iepriekš.

Latvijas Reģionu apvienība un "Latvijas attīstībai" ieguvusi deviņus mandātus, tikpat daudz saņēmusi arī Jaunā konservatīvā partija. Nacionālajai apvienībai būs sešas deputātu vietas, bet "Vienotībai" – četras.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) vēlēšanās ieguvis lielāko vēlētāju atbalstu, saņemot 105 006 plusus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!