Foto: LETA
Rīgā un Latgalē visvairāk balsu saņēmusi "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija, liecina portāla "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Universitāti veiktā aptauja ("exit poll") pie vēlēšanu iecirkņiem visā Latvijā. Kurzemē un Zemgalē vispopulārā bijusi Politiskā partija KPV LV, savukārt Vidzemē – Jaunā konservatīvā partija.

Sestdien, 2018. gada 6. oktobrī, notika 13. Saeimas vēlēšanas. Portāla "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Universitāti veiktā aptauja ("exit poll") pie vēlēšanu iecirkņiem visā Latvijā liecina, ka visvairāk balsu varētu būt ieguvušas Jaunā konservatīvā partija un partija "Attīstībai/Par!".

Vērtējot, kā vēlētāji balsojuši katrā no novadiem, redzams, ka galvaspilsētā visvairāk balsu saņēmusi "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija – 20,26%, 15,94% – par partiju "Attīstībai/Par!", 15,31% – par Jauno konservatīvo partiju.

Vidzemē visvairāk nobalsots par Jauno konservatīvo partiju – 16,63%, partija "Attīstībai/Par!" saņēmusi 15,79% balsu, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK 15,13%.

Gan Kurzemē, gan Zemgalē vislielāko balsu skaitu saņēmusi Politiskā partija KPV LV, attiecīgi 17,03% un 17,01%. Savukārt Latgalē tāpat kā Rīgā līderpozīcijās ir "Saskaņa".

Vēlēšanu dienā līdz pulksten 16 nobalsojuši 565 821 jeb 36,55% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati par 955 vēlēšanu iecirkņiem.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā bija atvērti no pulksten 7 līdz 20.

Portāls "Delfi" visu vēlēšanu dienu piedāvā arī teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!