Foto: LETA
Partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes deputātu frakcija rosina sasaukt Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi, kurā prasīs Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ziņojumu par ūdeņraža trolejbusu iegādes un to uzpildes staciju izveides projektu ekonomisko un ekoloģisko pamatojumu.

"Latvijas attīstībai" (LA) Rīgas domes deputāti ārkārtas sēdē prasīs ziņot par projekta īstenošanas gaitu, ekonomisko pamatojumu, ietekmi uz vidi, finanšu un risku analīzi, kā arī rīcības plānu gadījumā, ja projektu īstenošana tiktu apturēta vai pārtraukta.

Sākotnējās projekta izmaksas tika lēstas ap 16 miljoniem eiro. "Saskaņa" spēlējas ar ļoti dārgām rotaļlietām, jo projektu termiņu neievērošana vai projekta fiasko gadījumā var draudēt soda sankcijas un milzīgi zaudējumi. LA pauž nopietnu satraukumu, jo šādā gadījumā zaudējumi būs jāmaksā no rīdzinieku kabatām.

"Trolejbusi nav tie, kas rada lielāko gaisa piesārņojumu pilsētā. Tādēļ aicināsim "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvi Nilu Ušakovu pārvērtēt projektu un tā ekonomisko un ekoloģisko pamatojumu," uzsver LA RD deputāts Viesturs Zeps.

Sagatavoto priekšlikumu par Satiksmes un transporta komitejas ārkārtas sēdes sasaukšanu LA Rīgas domes frakcija aicinājusi parakstīt arī pārējās opozīcijas frakcijas deputātus, jo saskaņā ar Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumu ārkārtas sēde jāsasauc, ja to pieprasa ne mazāk kā 1/3 daļa komitejas deputātu jeb vismaz 7 deputāti.

Jautājums aktualizēts pēc 10.06.2018. TV3 raidījumā "Nekā Personīga" izskanējušās informācijas, ka projekts, kas paredz 10 ar ūdeņradi darbināmu trolejbusu iegādi un jaunas ūdeņraža uzpildes stacijas būvniecību, "iestrēdzis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!