Foto: DELFI



Sabiedrisko iniciatīvu portālā "manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par bankas "Citadele" pārdošanas pārtraukšanu.

Parakstu vākšanu sākusi sociāldemokrātiskā partija „Saskaņa", kas arī aicina visus iedzīvotājus, kuriem nav vienaldzīgs „Citadeles" liktenis un šīs bankas nonākšana nezināmu „investoru" rokās, elektroniski parakstīties par pārdošanas pārtraukšanu, teikts partijas paziņojumā medijiem.

Paziņojumā norādīts, ka „Citadele", kurā ieguldīts ap miljardu eiro nodokļu maksātāju naudas un kura šobrīd strādā ar peļņu, tiek pārdota, nesniedzot sabiedrībai nekādu informāciju nedz par summu, nedz par pircēju, nedz arī par nosacījumiem, uz kādiem darījums tiek slēgts.

Lai iniciatīva nonāktu Saeimā, ir nepieciešams savākt 10 000 parakstu.

Kā ziņots, valdība 16.septembrī pēc vairāku stundu lemšanas akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu, žurnālistus informēja valdības vadītāja Laimdota Straujuma ( V), atsakoties pašlaik sniegt sīkāku informāciju par darījuma nosacījumiem.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju "Ripplewood Holdings" par bankas iegādi izteicis vēlmi maksāt uz pusi mazāku summu, nekā to piedāvā valdība, proti, fonds izteicis vēlmi banku iegādāties par 63 miljoniem. Straujuma informāciju par darījuma summām vēlāk nosauca par kļūdainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!