Foto: LETA
"Vienoti Latvijai" aicina "Vienotību" nekavējoties pārtraukt "Citadeles" - vienīgās nacionālās bankas uzdāvināšanu par smieklīgu cenu "Vienotības" izraudzītajam ārvalstu ofšoram. "Vienoti Latvijai" kategoriski uzstāj uz bankas "Citadele" paturēšanu valsts īpašumā, jo tās loma ir izšķiroša nacionālās tautsaimniecības finansēšanai.

Partijas "Vienoti Latvijai" vadītājs Ainārs Šlesers norāda: "Bankas "Citadele" pārdošana "Vienotības" izraudzītam ofšoram ir nepieļaujama pēc būtības. Īpaši noziedzīgs šāds "dāvinājums" ir šobrīd, pasaules mēroga ģeopolitiskajā krīzē. Pasaules ekonomiskās recesijas apstākļos nacionāla banka varētu būt vienīgais instruments Latvijas ekonomikas stimulēšanai, novēršot to, ka Latvijas iedzīvotāji kļūst par ķīlniekiem, bet politiķi – par marionetēm skandināvu banku rokās!"

Jānis Straume: "Šo paradoksālo situāciju, kurā atklātības un tiesiskuma koalīcija "Vienotības" personā ir izraudzījusies ofšoru, kuram par sviestmaizi uzdāvināt banku "Citadele", jāsauc pēc būtības - tā ir valsts nozagšana. "Vienotībai" nevis jāmeklē draudzīgi ofšori, bet jānodrošina, lai šī banka paliek valsts īpašumā, ar tās starpniecību veicinot Latvijas uzņēmēju konkurētspēju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!