Foto: Rīgas dome
Nespējot uzturēt godīgu politisku konkurenci, Nils Ušakovs (Saskaņa) priekšvēlēšanu cīņās izmanto Putina autoritārisma politikai raksturīgas metodes oponentu apkarošanā.

Šādas metodes demokrātiskā valstī nav pieļaujamas, uzsver "Vienotība", reaģējot uz Rīgas domes būvvaldes lēmumu liegt partijai "Vienotība" izvietot aģitācijas plakātus atsevišķos Rīgas rajonos, norāda "Vienotība".

Rīgas domes administratīvo struktūrvienību pakļaušana un iesaistīšana "Saskaņas" mēģinājumos politiski izrēķināties ar saviem konkurentiem ir bīstams signāls demokrātijai un valstiskumam, pauž "Vienotība".

"Vienotība" norāda, ka Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums ir nepamatots un prettiesisks turklāt, salīdzinot ar citām politiskajām partijām, nesamērīgi ierobežo vienas partijas priekšvēlēšanu aģitācijas tiesības. Ar šo prettiesisko lēmumu politiskai partijai faktiski tiek nepamatoti ierobežota iespēja likumā noteiktajā kārtībā aicināt sabiedrību balsot par partiju, bet sabiedrībai liegtas tiesības saņemt vispusīgu un pilnīgu informāciju par deputātu kandidātiem.

Tāpat "Vienotība" uzsver, ka lēmums pieņemts neatbilstošā procesuālā kārtībā, rupji pārkāpjot adresāta tiesības iebilst pret šāda nepamatota ierobežojuma noteikšanu un izteikt savus argumentus, kādēļ priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli ir izvietoti, ievērojot normatīvo aktu prasības.

Turklāt lēmumā pretēji likumā noteiktajam nav ietverts atbilstošs pamatojums, kādēļ tas būtu izpildāms nekavējoties. Likums paredz personai iesniegt sūdzību par šādu lēmumu, un tikai pēc sūdzības izskatīšanas ir atļauta tā izpildīšana. Minētās likuma prasības lēmuma pieņemšanā ir klaji ignorētās, norāda "Vienotība".

Partija atkārtoti uzsver, ka, izvietojot vides reklāmas Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, pilnībā ievērotas visas gan Reklāmas likumā, gan Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktās prasības atbilstoši likuma burtam un garam. Partijas vides reklāmas materiāla laukuma izmērs ir 2,48 m2, kas nepārsniedz RD saistošajos noteikumos nr. 77 norādītos 2.5 m2.

Atbilstoši saskaņošanas procedūrai vides reklāmas izvietošanas kompānija SIA "Clear Channel Latvia" šī gada 12.septembrī ir informējusi Rīgas pilsētas Būvvaldi par partijas "Vienotība" 2,48 m2 aģitācijas reklāmas materiālu izvietošanu konkrētās adresēs uz noteiktu periodu ar oficiālu vēstuli, un iebildumi nav saņemti.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!