Foto: LETA

13. Saeimas vēlēšanu iecirkņi izvietoti arī vairākos tirdzniecības centros Rīgā, liecina vēlēšanu iecirkņu saraksts.

Savu izvēli Saeimas vēlēšanās Rīgā varēs izdarīt tirdzniecības centrā "Spice" Lielirbes ielā, "Domina Shopping" Ieriķu ielā un "Zoom" Maskavas ielā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Kopumā Rīgā izvietoti 159 iecirkņi. Rīga ir vienīgā republikas pilsēta, kurā iecirkņi atradīsies arī lielveikalos, liecina CVK publicētā informācija.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars žurnālistiem pirmdien pastāstīja, ka šīs nav pirmās Saeimas vēlēšanas, kad iecirkņi izvietoti lielveikalos. Runājot par to, vai nākotnē tendence izvietot iecirkņus šādās sabiedrībā populārās vietās varētu attīstīties, CVK vadītājs skaidroja, ka tas ir atkarīgs no turpmākās vēlētāju reģistrēšanās kārtības.

""Spice" atrodas iepirkšanās ceļu krustpunktā, bet tas ne vienmēr sakrīt ar cilvēku dzīvesvietām, tādēļ, piemēram, pašvaldību vēlēšanās līdz šim tas nebija aktuāli," norādīja Cimdars.

Šobrīd Saeimā pirms trešā lasījuma atrodas grozījumi Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā, kuri paredz, ka pirms vēlēšanu dienas vēlētājs savu balsi varēs nodot glabāšanai jebkurā iecirknī, neatkarīgi no sava reģistrētā iecirkņa. Tas kalpotu par izmēģinājumu 2022. gadā gaidāmajām 14. Saeimas vēlēšanām, atklāja CVK priekšsēdētājs.

Ziņots, ka 13. Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 6. oktobrī, 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7 līdz 20 pēc vietējā laika.

Lai piedalītos vēlēšanās, nepieciešama Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība kopā ar vēlētāja apliecību. Vēlētāji, kuriem ir tikai personas apliecība, vēlētāja apliecību var saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļā Latvijā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība.

13. Saeimas vēlēšanu iecirkņi dežūrrežīmā darbu sāk pirmdien, 1. oktobrī. Vēlēšanu iecirkņos Latvijā no 1. līdz 6. oktobrim iespējams pieteikt arī balsošanu atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī.

3., 4. un 5. oktobrī 58 vēlēšanu iecirkņos Latvijā dažas stundas dienā būs iespēja nodot balsi glabāšanā. Šo iespēju aicināti izmantot vēlētāji, kuri izceļo uz ārvalstīm īsi pirms vēlēšanām vai kuriem darba dēļ nebūs iespēju nobalsot kādā no vēlēšanu iecirkņiem vēlēšanu dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!