Foto: DELFI Aculiecinieks
No rītdienas 61 no 953 Latvijas vēlēšanu iecirkņiem var nodot balsi glabāšanā 12.Saeimas vēlēšanās. Šo iespēju vēlētāji aicināti izmantot, ja šajās dienās dosies izbraukumā uz ārvalstīm vai vēlēšanu dienā nevarēs ierasties iecirknī darba dēļ.

Balsis glabāšanā varēs nodot trešdien no plkst.17 līdz 20, ceturtdien no plkst.9 līdz 12, bet piektdien no plkst.10 līdz 16.

Šajā laikā saņemtās vēlēšanu aploksnes tiks ievietotas īpašās reģistrācijas aploksnēs, uz kurām būs norādīts vēlētāja vārds, uzvārds un kārtas numurs balsotāju sarakstā. Glabāšanā nodotās balsis tiks uzkrātas atsevišķā vēlēšanu kastē.

Vēlētājs, kurš nodos balsi glabāšanā, drīkst balsot atkārtoti vēlēšanu dienā, taču tikai tajā iecirknī, kur būs nodevis balsi glabāšanā. Šādā gadījumā iecirkņa komisija balsotāju sarakstā svītros ierakstu par balss nodošanu glabāšanā, vēlētāju reģistrēs vēlēšanu dienas balsotāju sarakstā un atkārtoti izsniegs vēlēšanu materiālus. Savukārt, skaitot balsis, glabāšanā nodotais balsojums netiks līdzskaitīts un tiks dzēsts.

Centrālā vēlēšanu komisija atgādina, lai piedalītos Saeimas vēlēšanās, iecirknī jāuzrāda derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā izdarīs atzīmi – spiedogu – par dalību vēlēšanās.

Vēlētājiem, kuriem ir tikai personas apliecība, balsojot jāuzrāda personas apliecība kopā ar vēlētāja apliecību. Šajā gadījumā spiedogs tiks likts vēlētāja apliecībā, un vēlētāja apliecība būs jāatstāj iecirknī. Vēlētāja apliecība jāizņem līdz piektdienai, 3.oktobrim, tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība. Vēlētāja apliecību izsniedz bez maksas.

Vēlēšanu iecirkņi, kuros iespējams nodot balsis glabāšanā, izveidoti 39 pašvaldībās, kurās ir vismaz 7500 vēlētāju. Vēlēšanu iecirkņu saraksts, kur iespējams nodot balsi glabāšanā pieejams CVK mājaslapā vai pa tālruni 67049999.

12.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 4.oktobrī, un tajās iespējams balsot jebkurā tuvākajā iecirknī Latvijā vai ārvalstīs no plkst.7 līdz 20 pēc vietējā laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!