Foto: LETA

Mēneša laikā vairāk nekā divas reizes palielinājusies bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītās partijas "No sirds Latvijai" popularitāte - no 3,4% augustā līdz 7,8% septembrī. Par to liecina LNT un SKDS veiktā jaunākā socioloģiskā aptauja.

Saskaņā ar jaunāko LNT un SKDS aptauju populārākās partijas statusu saglabā "Saskaņa" ar teju 19,7% aptaujāto atbalstu, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā augustā.

Ar 15,1% seko "Vienotība", kuras atbalstītāju skaits mēneša laikā audzis par 0,2 procentpunktiem.

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) septembrī atbalsta 10,6% aptaujāto. No Saeimā pārstāvētajām partijām ZZS ir piedzīvojusi visstraujāko atbalsta kritumu, salīdzinot ar augustu, kad par to bija gatavi balsot 13,6% aptaujāto.

Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK septembrī bija gatavi balsot 9,5% respondentu salīdzinājumā ar 9% mēnesi iepriekš.

Latvijas Reģionu apvienību (LRA) šomēnes gatavi atbalstīt 2,5% respondentu, Latvijas Krievu savienību - 1,1%, par ekspremjeru partiju dēvēto "Vienoti Latvijai" - 1%, bet Einara Repšes vadīto "Latvijas attīstībai" - 0,9% vēlētāju.

Pārējās partijas, kas kandidē 12.Saeimas vēlēšanās, saņēmušas 0,5% vai vēl mazāku aptaujāto atbalstu. Joprojām liels ir neizlēmušo skaits. Par ko balsot nezina 16,5% respondentu, bet gandrīz 13,7% neplāno iet vēlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!