Foto: LETA

Augusta sākumā vairākos Latvijas reģionos veikta aptauja, lai noskaidrotu jaunākos politisko partiju reitingus. Visvairāk Latvijas iedzīvotāju, 21,5%, savu balsi vēlas atdot partijai "Saskaņa", ceturtdien vēstī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Pētījumu centrs SKDS aptauju veicis pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma.

Aptauja veikta augusta sākumā, vairākos Latvijas reģionos. Kopumā aptaujāti aptuveni 900 pilsoņi.

SKDS dati liecina, ja vēlēšanas notiktu augusta sākumā, 21,5% iedzīvotāju izvēlētos balsot par partiju "Saskaņa", 11,5% par partiju "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS), 7,5% balsotāju izvēlētos "KPV LV", 6,1% izvēlētos nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Par "Jauno Vienotību" balsotu 5,1% vēlētāju, savukārt 3,1% iedzīvotāju savu balsi atdotu partijai "Attīstībai/Par!". Par Jauno konservatīvo partiju (JKP) un partiju "Latvijas Reģionu apvienība" balsi gatavi atdot 2,9% Latvijas iedzīvotāju.

Tāpat 23% no SKDS aptaujātajiem atzina, ka vēl nezina, par ko balsot gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, savukārt 12% respondentu apgalvoja, ka vēlēt nedosies. "Panorāmā" atklāj, ka to iedzīvotāju, kuri nezina, par ko, vai nevēlas balsot, skaits būtiski nav mainījies.

Vismazākais procents iedzīvotāju vēlas balsot par partijām - "No sirds Latvijai" (1,8%), Latvijas krievu savienība (1,2%), "Progresīvie" (0,9%), liecina pētījumā gūtie dati.

Pārējām partijām atbalsts svārstās ap 0,1%.

Saskaņā ar SKDS veikto aptauju "Saskaņas" reitings augustā, salīdzinot ar jūliju, audzis par 0,1 procentpunktu, ZZS atbalsts sarucis par 0,9 procentpunktiem, bet VL-TB/LNNK - samazinājies par 0,7 procentpunktiem.

"Jaunā Vienotība" savu reitingu audzējusi par 2,2 procentpunktiem, bet "KPV LV" - par 0,5 procentpunktiem.

Apvienības "Attīstībai/Par" reitings sarucis par 1,3 procentpunktiem, JKP - krities par vienu procentpunktu, "No sirds Latvijai" - samazinājies par 0,1 procentpunktu, bet Latvijas Krievu savienībai audzis par 0,5 procentpunktiem.

Ja neizlēmušo balsis sadala tieši proporcionāli jau izlēmušo balsīm, jaunajā parlamentā varētu iekļūt piecas partijas, skaidro raidījumā "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!