Foto: AP/Scanpix
Līdz 5.oktobrim vēlētāju informēšanai par 12.Saeimas vēlēšanu kārtību darbosies Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uzziņu tālrunis 67049999.

Piezvanot uz šo numuru, ikviens interesents varēs saņemt atbildes uz jautājumiem par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laiku, balsošanas dokumentiem un balsošanas iespējām.

Gatavojoties 12.Saeimas vēlēšanām, tālruņa jautājumu un atbilžu datu bāze ir papildināta ar informāciju par vēlētāju apliecību saņemšanas kārtību un balss nodošanu glabāšanā. Šīs izmaiņas balsošanas nosacījumos Saeimas vēlēšanās būs spēkā pirmo reizi.

Lai varētu piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās, vēlētāju apliecības no 22.septembra līdz 3.oktobrim ir jāizņem tiem balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem, kuru rīcībā ir tikai personas apliecības, bet nav pases. Vēlētāju apliecības varēs saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība jeb identifikācijas karte

Savukārt vēlētāji, kuri darba vai kādu citu iemeslu dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirknī, varēs izmantot iespēju nodot balsi glabāšanā 1., 2. vai 3.oktobrī. Balss nodošanas glabāšanā vēlēšanu iecirkņi atradīsies 39 pašvaldībās, kurās vēlēšanu izsludināšanas dienā bija vismaz 7500 vēlētāju.

Lai atbildētu uz vēlētāju jautājumiem, CVK uzziņu tālrunis strādās katru dienu, arī brīvdienās, no pulksten 8.00 līdz 20.00. Vēlēšanu dienā un 3.oktobrī tālruņa darba laiks būs no pulksten 7.00 līdz 24.00. Ja uz kādiem vēlētāju jautājumiem tālruņa operatori nevarēs atbildēt, jautājums tiks piereģistrēts, atbilde uz jautājumu noskaidrota un klientam tiks atzvanīts.

CVK uzziņu tālruņa pakalpojumu nodrošinās SIA "Lattelecom", un plānots, ka tālruņa darbības laikā uz to varētu tikt saņemti līdz 10 000 zvaniem.

12. Saeimas vēlēšanas notiks pēc mēneša – 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!