Foto: AFP/Scanpix



Partija 'Vienotība' savās rindās uzņēmusi Eiropas Savienības attīstības komisāru Andri Piebalgu, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāvji.

Lēmumu par Piebalga uzņemšanu vienbalsīgi pieņēmusi partijas valde.

"Piebalga kungs ir ārkārtīgi pieredzējis pasaules līmeņa diplomāts, profesionāls, zinošs, pašmājās un starptautiskajā vidē cienīts un respektēts politiķis. Mūs vieno kopīgas vērtības, mērķi un izpratne par Latviju kā drošu, stabilu un pārtikušu nacionālu valsti Eiropas attīstīto valstu saimē. Piebalga kunga pieredze un idejas ir būtisks pienesums "Vienotības" komandai, partijai turpinot nostiprināties kā valsts un Eiropas līmeņa politiskam spēkam," citēta partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

""Vienotība" piedāvā pieredzējušu un profesionālu komandu gan nacionālajā politikā, gan Eiropas līmenī. Par to savā darbā man izdevies pārliecināties vairākkārt. "Vienotībai" ir skaidrs redzējums par to, kādā virzienā valstij jāattīstās turpmāk. Valsts labklājības izaugsme, kas tiek panākta sabalansēta budžeta ietvaros, ir drošākais ceļš, pa kuru doties uz priekšu," savu izvēli pievienoties pamato Piebalgs.

"Šoruden noslēgsies mans darbs Eiropas Komisijā, un es sevi redzu atgriežamies Latvijas politikā, kur mana Eiropā gūtā pieredze var izrādīties noderīga. Pašreizējā situācijā, esmu pārliecināts, Latvijai svarīgs ir katrs cilvēks, katra balss un līdzdalība ir vērtība," norāda Piebalgs.

Šobrīd "Vienotības" biedru skaits jau pārsniedz 2500. Latvijā darbojas 51 partijas reģionālā nodaļa, no kurām lielākās ir Rīgas, Jūrmalas, Ogres un Jelgavas nodaļas, kā arī partijas Jaunatnes organizācija.
"Vienotība" dibināta 2011.gada 6.augustā un ir pārstāvēta 67 Latvijas pašvaldībās - sešās pilsētās un 61 novadā. 11 pašvaldībās partijas pārstāvji ir domes vadītāji, 14 – priekšsēdētāju vietnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!