Foto: LETA

Partijas "Vienotība" kandidāts finanšu ministra amatam jaunajā valdībā būs pašreizējais Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītājs Jānis Reirs (V).

Partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka viņa jau šodien aicināja "Vienotības" valdi atbalstīt šādu priekšlikumu, un "Vienotības" valde pret Reira kandidatūru neiebilda.

Tāpat "Vienotības" valde šodien vienojās, ka partijas satiksmes ministra kandidāts arī jaunajā valdībā būs pašreizējais ministrs Anrijs Matīss, bet iekšlietu ministra amata kandidāts - pašreizējais ministrs Rihards Kozlovskis.

Šodienas valdes sēdē bija plānots pārrunāt arī jautājumu par to, vai "Vienotība" varētu uzņemties Veselības ministrijas vadību. Tomēr lēmums šajā jautājumā netika pieņemts, sacīja partijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Tāpat šodien valdes sēdē pašreizējā Ministru prezidente un partijas premjerministra amata kandidāte Laimdota Straujuma izklāstīja savu redzējumu par jaunās valdības veidošanu.

Tikmēr LTV vēsta, ka "Vienotība" izdomājusi shēmu, kā vietu Saeimā nodrošināt tur nepārvēlētājai Āboltiņai, - lai politiķe varētu nokļūt Saeimā, viņu apsteigušajam Intam Dālderim tikšot piedāvāts amats topošā eirokomisāra Valda Dombrovska birojā, līdz ar to Āboltiņa nonākšot Saeimā, kur uzņemšoties frakcijas un kādas komisijas vadību.

Dālderis aģentūrai LETA gan apgalvoja, ka gatavojoties strādāt Saeimā un citus piedāvājumus saņēmis neesot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!