Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) prasības noņemt partijas "Saskaņa" pretlikumīgo aģitāciju no spīķeru kvartāla ēkas Rīgā, pie Centrāltirgus, tas beidzot tiek darīts trešdienas vakarā, novēroja portāls "Delfi".

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka plakāti tiek ņemti nost Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzdevumā. Ar pašu biroju portālam "Delfi" nav izdevies sazināties.

Savukārt "Saskaņai" nav zināms, kurš ir atbildīgs par plakātu noņemšanu, neviens līdz šim ar partiju nav sazinājies, pastāstīja "Saskaņas" preses sekretārs Edgars Danenbergsons.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, policijas ekipāžas notikuma vietā atrodas kārtības uzturēšanas nolūkos.

Uz plakātiem, kurus KNAB aicināja noņemt, attēlots "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Rīgas mērs Nils Ušakovs, viņa dzīvesbiedre Iveta Strautiņa-Ušakova un "Saskaņas" premjerministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis. Ušakovu pāra foto rotā uzraksts "Kopā", Dombrovska reklāmas objektu rotā uzraksts "Stiprāks", bet plakātu, kurā redzams Ušakovs viens pats, rotā uzraksts "Par darbiem, ne vārdiem".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas prasību pārkāpumu KNAB lūdzis noņemt ar partiju "Saskaņa" saistītos reklāmas plakātus no ēku fasādēm Spīķeru kvartālā pie Rīgas Centrāltirgus.

Ēkas, uz kurām izvietoti plakāti, ir SIA "Spikeru nami" pārziņā. Iepriekš LTV raidījums "Panorāma" vēstīja, ka uzņēmums nav atbilstoši likumam pietiecies kā reklāmas izvietotājs un nav iesniedzis aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus, kas nozīmē, ka uz šo ēku sienām politisko reklāmu nedrīkstēja izvietot.

KNAB ziņas liecina, ka saskaņā ar partijas un SIA "Spikeru nami" savstarpējo līgumu, reklāmu izvietošana nosaukta kā "pasākuma noformējums" un līgumcena bijusi 2000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Līgums ir spēkā līdz 4. oktobrim.

Savukārt Rīgas pašvaldības policijā (RPP) šobrīd vērtē iespējamos reklāmas noteikumu pārkāpumus. Kā portālu "Delfi" informēja RPP trešdienas vakarā, par iespējamu reklāmas noteikumu pārkāpumu uzsākta administratīvā lietvedība, kurā tiks pārbaudīts, vai plakāti izvietoti pirms saskaņošanas ar Rīgas pilsētas būvvaldi vai līdz ar saskaņojuma saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!