Foto: F64
Partijas "Zaļo un Zemnieku savienība", "Vienotība", "Saskaņa" un "No sirds Latvijai" ziedotāju vidū ir visdāsnākie atbalstītāji, kas ziedojuši salīdzinoši vairāk un kuriem rocība atļauj partijai atvēlēt lielākas summas, kas bieži ir maksimālais pieļaujamais apjoms - 16 000 eiro, liecina 12.Saeimas deputātu kandidātu reputācijas datu bāzē "Kandidatiuzdelnas.lv" papildināta informācija.

Ziedojumi apkopoti par šī gada pēdējiem četriem mēnešiem no 13.maija līdz 16.septembrim. "Zaļo un zemnieku savienība" saņēmusi 662 701 eiro, "Vienotība" - 378 171 eiro, "No sirds Latvijai" - 362 261 eiro, "Saskaņa" - 292 359 eiro un "Vienoti Latvijai" - 262 903 eiro.

"Partiju lielāko ziedotāju analīze liecina, ka to vidū joprojām dominē uzņēmēji, kas darbojas nekustamo īpašumu, farmācijas, informācijas tehnoloģiju un būvniecības jomās. Tajos atrodami arī lielo zemnieku saimniecību īpašnieki un maksātnespējas administratori. Dāsnas summas partijām atvēlējuši arī bijušie vai esošie politiķi, Eiropas Parlamenta vai Saeimas deputāti, kā arī paši kandidāti. Jāņem vērā, ka saskaņā ar politisko partiju finansēšanas ierobežojumiem, fiziska persona partijai 2014.gadā var ziedot ne vairāk par 16 000 eiro," norāda "Delnas" direktors Gundars Jankovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!