Foto: LETA

Publicists un žurnālists Lato Lapsa plāno savas jaunās grāmatas par politiķi Einaru Repši - "Grābeklis" - tirdzniecību Repšes un viņa partijas biedru kongresā.

Lapsa nosūtījis attiecīgu pieteikumu partijas "Latvijas attīstībai" valdei, lūdzot nodrošināt iespēju grāmatas tirdzniecības vietas ierīkošanai.

"SIA "Baltic Screen" augsti vērtē Jūsu partijas un tās vadītāja Einara Repšes konsekvento atbalstu tiesiskumam, atklātībai un vārda brīvībai. Ņemot vērā Jūsu konsekvento uzticību šīm vērtībām, ar šo vēstuli "Baltic Screen" vēršas pie Jums pēc saskaņojuma mūsu uzņēmējsabiedrības iecerētam pasākumam 30.augustā pulksten 14:00-17:00 Spīķeru koncertzālē un tās tuvumā," norādīts Lapsas iesniegumā.

Lapsa skaidro, ka "Baltic Screen" ir izdevusi grāmatu, kas objektīvi un tieši apraksta Repšes dzīvi, darbus un nedarbus. Tāpēc minētajā laikā un vietā "Baltic Screen" vēlas izbraukuma tirdzniecības formā piedāvāt minēto grāmatu iegādei partijas kongresa dalībniekiem.

"Papildus tam, ņemot vērā Jūsu partijas vadītāja Einara Repšes smago finansiālo stāvokli un nonākšanu pilnīgā atkarībā no nezināmiem aizdevējiem, "Baltic Screen" ir gatava sniegt atbalstu šim ievērojamajam politiķim. 20% no maksas par katru grāmatu, ko, uzrādot partijas biedra karti, izbraukuma tirdzniecības vietā un laikā iegādāsies Jūsu partijas biedri, tiks nodoti Einara Repšes 791 000 eiro lielo parādsaistību apmaksai," iesniegumā turpina Lapsa.

Vienkārši aprēķini rādot, ka, pārdodot tikai 988 750 grāmatas eksemplāru, ievērojamais politiķis tiktu pilnībā atbrīvots no sava parādu sloga un varētu vēl efektīvāk darboties partijas un valsts labā.

Lapsa drīzumā plašākai sabiedrībai plāno nodot savu jaunāko grāmatu par Einaru Repši - "Grābeklis".

Savukārt partija "Latvijas attīstībai" 30.augustā sasaukusi kongresu, lai apstiprinātu Ministru prezidenta amata kandidātu, kā arī ministru kandidātus partijas prioritārajās nozarēs - veselībā, izglītībā un ekonomikā. Tāpat tiks sākta iedzīvotāju parakstu vākšana par atbalstu veselības aprūpes reformai. Partijas līderis Repše iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka apstiprināšanai partijas lēmējinstitūcijā kā premjera kandidātu plāno virzīt bijušo Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Juri Pūci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!