Foto: F64

Viļānos augstu atbalstu guva "Vienotība", turklāt lielāko plusu skaitu saņēma Latgalē kandidējošais Dzintars Zaķis. Viņš raidījumā "Panorāma" atkārtoti norādīja, ka balsu pirkšanā nav vainīgs, un aicināja sagaidīt Drošības policijas (DP) lēmumu.

Viļānu novadā Dzintaram Zaķim ir ielikti 654 plusiņi, lai gan uzrunātie iedzīvotāji viņu nemaz nepazīst, vēsta "Panorāma".

Sokolku pagasta pārvaldes vadītāja Lūcija Veselova raidījumam sacīja, ka par 77 plusiem Zaķim ir izbrīnīta. Viņa teica, ka Zaķis pagastā nekad nav ieradies, un šajā pusē neesot zināms.

"Panorāmas" aptaujātie iedzīvotāji esot dzirdējuši par 5-20 eiro naudas summām, ko piedāvāja par balsojumu. Viļānietis Aleksandrs dzirdējis, ka "Vienotība" pērkot balsis par diviem eiro.

Viļānu novada domes deputāts, vietējās slimnīcas valdes loceklis un "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Juris Galerijs Vidiņš norādīja, ka signāli par balsu pirkšanu esot bijuši arī pirms vēlēšanām. Par tiem viņš ziņoja partijas "Vienotība" birojam. Vaicāts, kāpēc par signāliem neinformēja Drošības policijai, Vidiņš atzina, ka nevēlējās, lai ziņas priekšlaicīgi nonāk publiskajā telpā.

Vidiņš norāda, ka viņam esot bail par savu dzīvību.

Dzintars Zaķis otrdien "Panorāmai" atkārtoti paziņoja, ka pret viņu vērsta provokācija un "melnais PR". Viņš apgalvoja, ka nav iesaistīts nekādā no minētajām darbībām un pauda pārliecību, ka Drošības policija šos gadījumus izmeklēs. Uz jautājumu, vai viņu neizbrīna augstie rezultāti, Zaķis atbildēja, ka Viļāni atrodas tuvu Vidzemei. Viņš arī norādīja, ka viņam bija vairākas sarunas ar Zilupes iedzīvotājiem un mēru, kā arī daudz braucis pa reģioniem.

Uz norādījumu, ka Rēzeknes iecirkņos dubultojies atbalsts "Vienotībai", Zaķis sacīja, ka vairākkārt bijis Rēzeknē, un pauda pārliecību, ka iegūtais rezultāts ir labas un apjomīgas kampaņas rezultāts.

Uz piezīmi, ka partijas biedre Lolita Čigāne sacīja, ka Zaķim nevajadzētu pieņemt 12. Saeimas mandātu, Zaķis norādīja, ka "Vienotība" nekad nav bijusi soģis, tiesnesis un izmeklētājs pirms baumu apstiprināšanās. 

Jau vēstīts, ka "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Juris Vidiņš otrdien vērsies Drošības policijā (DP) ar lūgumu izvērtēt iespējamos balsu pirkšanas gadījumus Latgalē, lai panāktu "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa ievēlēšanu Saeimā.

Minētā iemesla dēļ Zaķis paziņoja par atkāpšanos no Saeimas "Vienotības" frakcijas vadītāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!