Foto: LETA

Latvijas Krievu savienība (LKS) savus mērķus var panākt, tikai savienojot parlamentāras aktivitātes ar darbību ielās - masu protesta akcijās, uzskata viens no LKS saraksta līderiem Miroslavs Mitrofanovs.

"Mēs redzam, kāda ir situācija ar "Saskaņas centru" - tā ir ļoti liela, spēcīga partija, par kuru iepriekšējās vēlēšanās nobalsoja gandrīz visi mūsu vēlētāji. Šī partija no paša sākuma bija orientēta tā, lai darbotos tikai parlamentā. Un viņi izdarīja visu, ko varēja, - bija aktīvi, virzīja iniciatīvas sociālajā jomā, ekonomikas jomā, viņi atteicās skart neomulīgus jautājumus, kas saistīti ar valodu, vēsturi, pilsonību utt.

Viņi ir atzinuši okupāciju. Taču tas viss, ko viņi ir izdarījuši, nepalīdzēja viņiem sasniegt mērķus. Domāju, ka tā ir ļoti liela SC problēma, un arī mums tā bija ļoti laba mācībstunda - tikai ar parlamentārām darbībām mūsu apstākļos neko panākt nevar," intervijā aģentūrai LETA sacīja Mitrofanovs.

Viņš neslēpj, ka LKS nepretendē uz dalību valdībā tuvāko četru vai astoņu gadu laikā. Taču pārstāvniecība parlamentā, apvienojot ar masu protesta akcijām, palīdzētu nodrošināt ietekmi uz valdību, valdošajām partijām, lai aizstāvētu savu vēlētāju intereses izglītības, krievu valodas lietošanas un pilsonības jomā.

"Mūsu mērķi ir nodrošināt savu vēlētāju, Latvijas krievu, intereses. Mēs vēlamies izveidot mehānismu, lai būtu pastāvīga iedarbība uz valdību, valdošajām partijām, lai situācija nepasliktinātos, bet, ideālā gadījumā, būtu arī panākumi," skaidro politiķis.

Mitrofanovs arī atzīst, ka, esot ārpusparlamenta partijai, resursi ir ierobežoti. "Kad mums bija frakcija, bija daudz resursu, cilvēku un lielāka uzmanība no plašsaziņas līdzekļiem. Bija arī cieņa no tiesībsargājošo institūciju puses, varējām vienoties par protesta akciju norisi un nodrošināt drošus apstākļus, lai cilvēki varētu protestēt. Mēs gribētu to vismaz atjaunot," klāsta Mitrofanovs.

Gadījumā, ja LKS netiktu ievēlēta parlamentā, partija, līdzīgi kā pašlaik, turpinātu rīkot šādas akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!