Foto: DELFI

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) 16. oktobrī ap pulksten 12 plāno rīkot tās vadītāju tikšanos, lai apspriestu turpmāk veicamos darbus, pastāstīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

Politiķe norādīja, ka viņa pati un vēl vairāki citi partijas pārstāvji patlaban atrodas ārvalstīs, tādēļ sanāksme šīs nedēļas laikā nav paredzēta.

Kleinberga pauda pārliecību, ka LRA nepārtrauks politisko darbību. "Mums [Saeimas vēlēšanu] rezultāts ir labs. Mums ir jāpaskatās uz mūsu organizācijas kopējo modeli, kas ir pārāk sarežģīts, un reizēm mums pašiem ar to ir problēmas. Nav nekādu pazīmju, ka kaut kas mainītos un mēs grasītos aiziet no politikas. Gatavojamies tālākam darbam," sacīja Kleinberga.

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem 13. Saeimas vēlēšanu rezultātiem, LRA ieguvusi 4,14% vēlētāju atbalstu. Lai strādātu Saeimā, vēlēšanu sarakstam jāiegūst vismaz 5% vēlētāju atbalsts.

Apvienības pārstāvis Edvards Smiltēns 5% barjeras nepārvarēšanu iepriekš skaidroja ar dažādiem faktoriem, tostarp, viņaprāt, izšķiroša bija piektdiena, 5. oktobris, kurā, kamēr citi kandidāti gatavoja savu debašu stratēģiju un argumentus, LRA pārstāvji gatavoja papildu argumentus tiesā, lai panāktu savu dalību "Latvijas Televīzijas" premjera amata kandidātu debatēs. "Tā teikt, paši sevi ielūdzām uz izšķirošo "ballīti"," sacīja Smiltēns.

Tāpat viņš uzskata, ka partijas sekmes ietekmējis nelielās finanses un ar to saistītās grūtības konkurēt ar citām partijām, un šī iemesla dēļ esot bijis grūti vēlētājiem izstāstīt par saviem darbiem.

Smiltēns arī kritizē aicinājumus nebalsot par mazajām partijām, kurus pastiprināja dažādu ekspertu viedokļi, kā arī reitingi, kuros reizēm neatspoguļojās reālā situācija. Tas bija fantastisks vēlēšanu ietekmēšanas instruments, piebilda Smiltēns, kurš uzskata, ka visu šo iemeslu dēļ cīņa par iekļūšanu 13. Saeimā nebija godīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!