Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas pilsoņi, ja viņiem būtu iespējams ievēlēt premjeru, visbiežāk izvēlētos Ventspils mēru Aivaru Lembergu (ZZS), Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un pašreizējo premjeri Laimdotu Straujumu, atsaucoties uz tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas Fakti" aptauju, otrdien raksta laikraksts "Diena".

Ceturtā populārākā premjera amata kandidāte būtu bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba (No sidrs Latvijai).

Aptauja liecina, ka 25,3% respondentu izvēlētos Lembergu, 21,3% - Ušakovu, Straujumu izvēlētos 13,8% aptaujāto. Savukārt 13% premjere amatā vēlētos redzēt Sudrabu.

Savukārt, ja cilvēkiem jau tagad būtu jādodas pie vēlēšanu urnām, visbiežākā izvēle būtu partija "Saskaņa", par kuru gatavi balsot 21,8% vēlētāju. Tai seko trīs pašreizējās varas partijas, par "Vienotību" balotu 17,5% vēlētāju, Zaļo un zemnieku savienību - 9,1% un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 6,3% aptaujāto.

Laikraksts norāda, ka pirmo reizi piecu procentu barjeru pārvarējusi Sudrabas vadītā "No sirds Latvijai", par to tagad balsotu 5,2% vēlētāju.

Aptauja notikusi pagājušajā nedēļā, no 2. līdz 5. septembrim, tajā piedalījās 1003 Latvijas pilsoņi vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!