Foto: F64

No pirmdienas, 6. augusta, deputātu kandidātiem aizliegts vadīt raidījumus televīzijā un radio, liecina Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) publicētā informācija.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteikts aizliegums vēlēšanu dienā un 60 dienas pirms vēlēšanu dienas izplatīt deputātu kandidātu vadītus raidījumus, sagatavotus komentārus, intervijas un reportāžas.

Šis aizliegums attiecas arī uz personām, kuras pirms vēlēšanām publiski paziņojušas par savu līdzdalību kādas politiskās partijas, politisko partiju apvienības vai vēlētāju apvienības darbībā.

Kā skaidro NEPLP, šos cilvēkus var norīkot tādu pienākumu veikšanai, kuri nav saistīti ar tiešu piedalīšanos elektronisko plašsaziņas līdzekļu izplatītajās programmās.

Savukārt, ja tas nav iespējams, attiecīgajām personām var piešķirt atvaļinājumu.

Ziņots, ka 6. oktobrī notiks 13.Saeimas vēlēšanas. Saeimas vēlēšanās vēlētāji drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs, bet par dalību vēlēšanās vēlētājam pasē izdara īpašu atzīmi – spiedogu.
Vēl līdz 7. augustam turpināsies deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 13. Saeimas vēlēšanām.

Deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanās drīkst iesniegt likumā noteiktā kārtībā reģistrēta politiskā partija un reģistrēta politisko partiju apvienība.

Partijai jābūt dibinātai ne vēlāk kā gadu pirms Saeimas vēlēšanām un partijā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem. Ja kandidātu sarakstu iesniedz partiju apvienība, – arī katrai no partiju apvienībā ietilpstošajām partijām jābūt dibinātai ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un apvienībā kopā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem.

Par līdz šim iesniegtajiem kandidātu sarakstiem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!