Foto: LETA

12. Saeimas vēlēšanās Lielbritānijā kopumā piedalījušies 7205 pilsoņi, tas ir tuvu divas reizes vairāk nekā 8., 9. un 10. Saeimas vēlēšanās kopā, liecina Ārlietu ministrijas mājaslapā publicētā informācija.

No visiem 98 ārvalstīs izvietotajiem vēlēšanu iecirkņiem tieši vēstniecībā Londonā bijis vislielākais vēlētāju skaits – 1976 valstspiederīgie. Pirmie vēlētāji bija ieradušies jau pirms iecirkņa atvēršanas, un nepārtraukta balsotāju plūsma turpinājās līdz pat iecirkņa slēgšanai. Pirmo reizi vēlēšanas notika vēstniecības Konsulārās nodaļas jaunajās telpās. Tās ir daudz plašākas un ērtākas, tāpēc, neskatoties uz lielo balsotāju skaitu, vēlētājiem rindā nebija jāgaida ilgāk par 10-15 minūtēm.

Kopumā Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē bija izveidoti 15 vēlēšanu iecirkņi, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, dodot iespēju pilsoņiem balsot tuvāk mītnes vietai. Arī Ārlietu ministrijas izveidotajā mājaslapā www.kurbalsotarzemes.lv visvairāk apmeklējumu ārpus Latvijas bija tieši no Lielbritānijas.

Vēlēšanu organizēšana iecirkņos ārpus vēstniecības bija iespējama, pateicoties latviešu sabiedrības aktivitātei un goda konsulu atbalstam. Vēstniecība pateicas katram, kas bija iesaistīts vēlēšanu komisiju darbā, kā arī visiem vēlētājiem, kas, neskatoties uz brīvdienu un mainīgiem laikapstākļiem, izmantoja savas balsstiesības un piedalījās vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!