Foto: DELFI

Nākamajai valdībai būs jāturpina virkne iesākto darbu, ko tagadējais Ministru kabinets iesācis vai nav paguvis īstenot, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers teica, ka nepieciešams turpināt dzelzceļa elektrifikācijas projektu. "Ilgi braucam ar veciem vagoniem. Jāskatās trīs soļus uz priekšu. Jāiet līdzi progresam. Tiesībsargājošajām institūcijām jāseko līdzi projektam, bet apstādināt to nozīmē apstādināt progresu," pauda Kučinskis.

Savukārt e–veselības projekts esot vilciens, kas aizgājis pārāk tālu un vairs nav apturams. Kučinskis piebilda, ka nākamajai valdībai būs jārisina mediķu atalgojuma celšanas jautājums.

Kučinskis intervijā teica, ka vairākus darbus īstenot var pagūt vēl tagadējais Saeimas sasaukums un valdība. Piemēram, jāsāk pildīt Eiropas Padomes "Moneyval" ziņojums, kā arī jāpieņem grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) darbā.

"Tie ir degoši jautājumi. Valdība tos nedrīkst nolikt maliņā," teica Kučinskis.

Uz daļu partiju priekšvēlēšanu solījumu īstenošanu Kučinskis raugās skeptiski. "Jebkurai valdībai sākums ir viegls, jo var solīt un novelt vainu uz vecajiem. Bet pienāks brīdis, kad pašiem būs jāatbild. Uz spēles ir Latvijas starptautiskā reputācija. (...) Budžetā nav tukšuma, kur pasmelties naudu. Tad jāpalielina nodokļi vai tamlīdzīgi," minēja premjers.

Kučinskis teica, ka jārespektē vēlēšanās paustais pieprasījums pēc pārmaiņām. Viņš prognozēja, ka nākamā valdība būs ļoti sadrumstalota.

"Pienācis laiks kļūt par ekspertu. Esmu ilgu laiku klausījies, kas ir jādara," teica ievēlētais Kučinskis. Viņš teica, ka ZZS labprāt vadītu Zemkopības un Aizsardzības ministrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!