Foto: LETA

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal startē Saeimas vēlēšanās, LTV raidījumā "Viens pret vienu" otrdien sacīja, ka nejūtas zaudējis vēlētāju uzticību.

Radījums sākās ar kādu 2011.gada sižetu, kurš uzņemts pēc tam, kad Straume izcieta desmit diennakšu administratīvo arestu par braukšanu dzērumā. Pēc soda izciešanas Straume teica, ka cietumā ir attīrījies un pārdomājis daudzas lietas, un tagad ir gatavs runāt. Raidījuma vadītājs Gundars Rēders otrdien aicināja Straumi runāt un raidījumā izstāstīt par lietām, kuras notikušas laikā, kad viņš bija ietekmīgs politiķis, piemēram, tā dēvēto "Latvenergo trīs miljonu" lietu un Jūrmalgeitas skandālu.

Taču Straume uz vairākkārtējiem jautājumiem par valsts nozagšanu laikā, kad arī viņa pārstāvētie "tēvzemieši" bijuši pie varas, atbildēja neko nezinām. "Baumas izplatīt nav manā garā," sacīja politiķis. "Nebija nekādas valsts nozagšanas," sacīja Straume, piebilstot: "Tas ir bizness."

Straume sacīja, ka viņš par savām kļūdām jau iepriekš ir atvainojies un tagad "mana sirdsapziņa ir tīra. (...) Es nejūtos zaudējis vēlētāju uzticību".

Raidījumā pārrunātas arī Straumes attiecības ar alkoholu. Viņš raidījumā sacīja, ka par braukšanu dzērumā viņu esot nodevuši cilvēki, kuri joprojām ir parlamentā, taču vārdos šos cilvēkus nevēlējies nosaukt. Politiķis noliedza, ka kādreiz būtu alkohola reibumā strādājis Saeimā un piebilda, ka konjaku vairs nedzer, tagad iedzer vīnu.

Straume raidījumā atzina, ka viņam nepatīk iesauka, ko iemantojis Jūrmalgeitas skandāla laikā. Toreiz tiesā atskaņotajās telefonsarunās viņu dēvēja par "Batjku". Straume sacīja, ka kopš bērnības viņa iesauka ir "dzejnieks".

Kā ierasts, nelielu vētru raidījums sacēla arī sociālajos tīklos:







Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!