Ar diskusiju par valsts attīstības prioritātēm nākamajiem 4 – 8 gadiem, to, kādus soļus sperot šīs prioritātes ir sasniedzamas, trešdien tiek noslēgts Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizētais uzņēmēju - politiķu Saeimas priekšvēlēšanu debašu cikls: "Kas sagaida uzņēmēju pēc 12.Saeimas vēlēšanām." Diskusijas tiešraide tiek translēta portālā "Delfi".

Jautājumus politiķim var uzdot arī ikviens debates tiešraides skatītājs, uzrakstot to šīs "Delfi" ziņas komentāru sadaļā.

"Latvijas valsts atjaunotā neatkarība iesoļojusi jau trešajā gadu desmitā, tomēr latvieši kā savas laimes kalēji nav spējuši šai laikā panākt ekonomikas izrāvienu un labklājības līmeni, kas pārsniegtu 67% no vidējā Eiropas Savienībā. Vai pie vainas ir mūsu nespēja definēt valsts attīstības prioritātes, vai spert konkrētus soļus to īstenošanā," diskusiju piesakot vaicā LTRK viceprezidents Aigars Rostovskis, akcentējot, ka par šīm tēmām uzņēmēji 24.septembrī arī diskutēs ar politisko partiju augstāko vadību.

Diskusijā uzņēmēji izvaicās 12.Saeimas vēlēšanās startējošo partiju nominētos premjerministra amata kandidātus vai alternatīvi - partiju augstākās vadības pārstāvjus – Ivaru Zariņu (Saskaņa), Vjačeslavu Dombrovski (V), Andri Pārupu (Nacionālā apvienība), Ingunu Sudrabu (No sirds Latvijai), Juri Pūci (Latvijas Attīstībai), Aināru Šleseru (Vienoti Latvijai), Mārtiņu Bondaru (Reģionu apvienība), Jāni Bordānu (Jaunā Konservatīvā partija), Andri Orolu (Suverenitāte) un Jāni Viegliņu (Izaugsme). Zaļo un Zemnieku Savienība pārstāvēs Dana Rēzniece- Ozolai, savukārt partijas Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām un Latvijas Krievu savienība debatē atteikušās piedalīties.

LTRK eksperti sarunā – LTRK viceprezidents Aigars Rostovskis, LTRK viceprezidente Lienīte Caune un Junior Achievement Latvia valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns. Debati moderēs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!