Foto: LETA
Tā kā 12.Saeimas deputātu rindās varētu būt iekļuvuši četri pašreizējie novadu domes priekšsēdētāji, tuvākajā laikā attiecīgajās pašvaldībās gaidāma vadības maiņa.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskajiem datiem, 12.Saeimā no "Vienotības" Vidzemes saraksta varētu būt ievēlēts Valmieras mērs Inesis Boķis.

Tāpat no "Vienotības" Zemgales apgabalā Saeimas deputāta mandātus varētu iegūt Tukuma mērs Juris Šulcs, kā arī Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Vidzemes apgabalā Saeimas deputāta mandātus varētu iegūt pašreizējais Smiltenes mērs Ainārs Mežulis.

Tāpat Saeimā no ZZS Kurzemes saraksta visvairāk punktus, saskaitot visus vēlētāju ievilktos plusus un svītrojumus, ieguvis un Saeimā, visticamāk, iekļūs Liepājas domes deputāts Valdis Skujiņš.

Savukārt Latvijas Reģionu apvienību no Vidzemes Saeimā, visticamāk, pārstāvēs Ādažu domes deputāts Jānis Ruks.

Kā ziņots, pēc vairāk nekā 99% balsu saskaitīšanas iezīmējies provizoriskais 12.Saeimas sastāvs. Atbilstoši pašlaik apkopotajiem provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Saskaņa" jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 24 deputātu vietas, "Vienotība" - 23, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 21, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 17, Latvijas Reģionu apvienība (LRA) - astoņas vietas, bet "No sirds Latvijai" (NSL) Saeimā pārstāvēs septiņi deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!