Foto: LETA

13. Saeimas pirmajā sēdē būtu jāievēl jauns Saeimas Prezidijs, nevis jāpārvēl esošais kā pagaidu variants, uzskata Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

Jautājumu par 13. Saeimas Prezidiju JKP apspriež un tas vēl ir "dienu jautājums", taču pats Bordāns uzskata, ka būtu jāievēl jauns Prezidijs. Savukārt, vaicāts par to, vai JKP tāpat kā "KPV LV" uzskata, ka Valsts prezidentam Raimondam Vējonim ir jāņem aktīvāka dalība premjerministra izvēlē un jānosauc viens kandidāts, Bordāns atbildēja noraidoši.

JKP līderis pauda pārliecību, ka partijas pašas spētu vienoties par premjera amata kandidātu.

Ziņots, ka "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems norādījis, ka Vējonim ir jāņem aktīvāka dalība premjerministra izvēlē un jānosauc viens – labākais kandidāts. Arī ārlietu ministrs, "Jaunā Vienotības" pārstāvis Edgars Rinkēvičs paudis, ka reāla valdības veidošana varētu sākties vien tad, kad Valsts prezidents nominēs konkrētu premjera amata kandidātu.

Tāpat vēstīts, ka pēc vairāk nekā 20 konstruktīvām politisko partiju divpusējām tikšanās reizēm un Valsts prezidenta Vējoņa politiskajām konsultācijām ar 13. Saeimā ievēlētajiem politiskiem spēkiem, jaunās valdības aprises vēl nav iezīmējušās.

Šobrīd – trešajā valdības veidošanas nedēļā – sarunas, pēc pašu teiktā, vada visi trīs politiskie spēki: "KPV LV", "Attīstībai/Par!" un JKP. Paralēli gan "KPV LV", gan "Attīstībai/Par!" veido nākamās valdības veicamo darbu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!