Foto: Publicitātes foto

Latvijas balsstiesīgie iedzīvotāji, kuri šobrīd kā savu vienīgo personu apliecinošo dokumentu izmanto personas apliecību, 13. Saeimas vēlēšanām nepieciešamās vēlētāja apliecības varēs saņemt Pilsonības un migrācijas pārvaldes (PMLP) nodaļās no 25. septembra, informēja PMLP.

Saskaņā ar PMLP rīcībā esošajiem statistikas datiem, vēlētāju apliecības izgatavotas nedaudz vairāk nekā 60 000 balsstiesīgo iedzīvotāju.

Vēlētāja apliecību izsniegšana notiks līdz pat 6. oktobrim.

Sākotnēji vēlētāju apliecību izsniegšana bija plānots sākt 24. septembrī, taču šī diena saistībā ar pāvesta Franciska vizīti Latvijā ir noteikta kā svētku diena.

Vēlētāja apliecības varēs saņemt tajā PMLP nodaļā, kurā personai izsniegta personas apliecība. Tāpat līdz 25.septembrim var pieteikt apliecību izsniegšanu sev ērtākā nodaļā, rakstot iesniegumu klātienē vai uz e-pastu "pmlp@pmlp.gov.lv", vai izmantojot e-pakalpojumu portālā "www.latvija.lv".

Lai saņemtu vēlētāja apliecību, ir jāuzrāda personu apliecība. PMLP norāda, ka vēlētāja apliecības ir nodrošinātas ar pretviltošanas elementiem un tās neizgatavo klātienē PMLP nodaļās.

PMLP vēlreiz aicina balsstiesīgos Latvijas iedzīvotājus pirms 13. Saeimas vēlēšanām, kuras notiks šī gada 6. oktobrī, laikus pārbaudīt, vai vēlēšanu dienā būs derīga pase. Pēc PMLP datiem no septembra līdz vēlēšanu dienai pases derīguma termiņš beigsies 2336 Latvijas pilsoņiem.

Jaunu pasi var saņemt kādā no 30 PMLP teritoriālajām nodaļām visā Latvijā, neatkarīgi no dzīvesvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!