Foto: DELFI

Valsts policija (VP) vēlēšanu dienā saņēmusi 32 ziņojumus par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, kā arī paskaidrojumu sniegšanai aizturējusi septiņas personas par huligānismu, sacīja VP pārstāve Simona Grāvīte.

VP šodien reģistrējusi atsevišķus gadījumus, kad izveidojušās konfliktsituācijas vēlēšanu iecirkņos, kas atrisinātas uz vietas.

Savukārt Drošības policija (DP) līdz sestdienas vakaram saņēmusi aptuveni 70 signālus par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu un citiem ar vēlēšanu norisi saistītiem iespējamiem pārkāpumiem, informēja DP.

Šī informācija apkopota par laika posmu pirms vēlēšanām, kā arī vēlēšanu dienā līdz pulksten 19.

Vairums signālu uz šo brīdi jau ir pārbaudīti un informācija nav apstiprinājusies, vienlaikus vairākos gadījumos informācijas pārbaude vēl nav noslēgusies. Patlaban neviens kriminālprocess nav sākts.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) noskaidroja, ka arī KNAB šodien saņem informāciju par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas un vēlēšanu procesa pārkāpumiem. Konkrētu saņemto ziņojumu skaitu birojā neminēja, taču saņemto zvanu skaits esot diezgan liels.

Birojs atbilstoši kompetencei šo informāciju nodod Valsts policijai vai Drošības policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!