Foto: DELFI

Pirmos provizoriskos jaunā parlamenta vēlēšanu rezultātus Rīgas un Pierīgas ielās sastaptie vēlētāji vērtē atšķirīgi. Daži uzskata, ka valstī "nekas nemainīsies", citi cer, ka "pārmaiņas būs", vēsta LNT.

Raidījumā uzsver, ka reti kurš svētdien bija vienaldzīgs par 13. Saeimas vēlēšanu rezultātiem.

"Tie, kas ir tikuši tagad, nu lai jau viņi veido. Nezinu, kas tur būs, bet būs interesanti. Man interesē, kurš būs izglītības ministrs. Man gribās jaunas sejas," LNT teic Žanete no Mārupes.

"Aptuveni tādi rezultāti jau bija gaidāmi. Vienīgais pārsteigums bija par otrās vietas ieguvējiem, nedomāju, ka viņiem balsu būs tik daudz," uzsver cita Mārupes iedzīvotāja.

Savukārt Rīgā sastaptais un LNT uzrunātais Ojārs vēlēšanu rezultātos ir vīlies, jo viņa izvēlētā partija "Latvijas Reģionu apvienība" netika ievēlēta. "Būs liela leiputrija, kamēr tiks skaidrībā. Es domāju, ka pārvēlēšana nebūs, tas jau būtu galīgi garām. Būs labi," saka Ojārs.

Grūtības valdības veidošanā paredz Jānis. "Man šis viss nemaz nepatīk. Redzēsiet, kas notiks pēc tam. Būs bardaks. Ja sekojat līdzi Kaimiņa partijai un zināt, kāda tā ir, tad nojaušat, kas tālāk sagaidāms. Es domāju, ka pirmajā piegājienā vispār nekas nesanāks. Otrajā - varbūt," skaidro rīdzinieks.

Kopumā aptaujātajiem vēlētājiem Rīgā un Pierīgā bija grūti teikt, kuras partijas tie gribētu redzēt valdībā, bet vienlaikus pauda cerību ieraudzīt jaunas sejas.

"Ja partijās būtu vairāk jaunu cilvēku, varbūt arī kaut kas mainītos Latvijā. Cilvēki nebrauktu projām strādāt uz ārzemēm," uzskata siguldiete Indra.

"Vajadzētu vairāk dot darīt jaunajiem, ne tikai vecajai paaudzei," domā Anita.

"Kā nu ir, tā ir. Ko paši sabalsojām, to arī dabūjām. Šoreiz ir tā, ka ļoti neesmu sekojusi visām vēlēšanu norisēm līdzi, ilgi arī nevarēju izlemt, par ko balsot. Vienu spilgtu personību starp partiju līderiem es neredzēju," stāsta Linda.

Daži pauda sašutumu par to daudzo vēlētāju attieksmi, kuri vēlēšanās vispār nepiedalījās, kā rezultātā aktivitāte pagaidām uzrāda vēsturisku antirekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!