Foto: Saeimas administrācija
Rīgas vēlēšanu apgabalā 12.Saeimas sasaukumā par vienu mandātu vairāk varētu iegūt "Vienotība" un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" (VL-TB/LNNK), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie Rīgas apgabala 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti.

"Vienotība" ir otra populārākā partija Rīgā, saņemot 20,12% balstiesīgo atbalstu. Partija ieguvusi septiņus Saeimas deputātu mandātus, kas salīdzinājumā ar iepriekšējām parlamenta vēlēšanām ir par vienu mandātu vairāk. No "Vienotības" Saeimā varētu iekļūt pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Andrejs Judins, Ojārs Ēriks Kalniņš, Aleksejs Loskutovs, tagadējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kādreizējā labklājības ministre Ilze Viņķele un Lolita Čigāne.

Tāpat par vienu deputāta mandātu savu pozīciju Rīgā uzlabojusi arī nacionālā apvienība, kas jaunajā Saeimas sasaukumā iegūs piecus mandātus, iepriekš iegūto četru mandātu vietā. Mandātu no VL-TB/LNNK varētu iegūt kultūras ministre Dace Melbārde, Einārs Cilinskis, Dzintars Rasnačs, Ilmārs Latkovskis un Inguna Rībena. Salīdzinājumā ar esošo sasaukumu deputāta mandātu zaudēs Dāvis Stalts.

Savukārt vislielāko vēlētāju atbalstu Rīgā ieguvusī sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" 12.Saeimas vēlēšanās nemainīgi Rīgā ieguvusi 13 deputātu mandātus. Jaunajā Saeimas sasaukumā no "Saskaņas" varētu būt Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis, Jūlija Stepaņenko, Ivans Klementjevs, biedrības "Zolitūde 21.11" pārstāve Regīna Ločmele-Luņova, Artūrs Rubiks, Sergejs Potapkins, Igors Pimenovs, Ņikita Ņikiforovs, Mihails Zemļinskis un Igors Zujevs.

Salīdzinājumā ar 11.Saeimas vēlēšanām no Rīgas saraksta šajā sasaukumā nav iekļuvis Nikolajs Kabanovs, Irina Cvetkova un Igors Meļņikovs.

Jau ziņots, ka pēc nepilnu 98% balsu saskaitīšanas 12.Saeimas vēlēšanās lielāko atbalstu ir ieguvusi "Saskaņa", tomēr balsu vairākumu Saeimā saglabās valdošā koalīcija, kurā ietilpst "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētie dati.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!