Foto: Saeimas administrācija
Seši Latvijas Reģionu apvienību (LRA) pārstāvošie deputāti izveidojuši atsevišķu deputātu grupu. Tajā turpmāk darbosies Inga Bite, Inga Vanaga, Guntars Bilsēns, Inita Bišofa, Juris Viļums un Gunārs Igaunis, portālu "Delfi" informēja partijā.

LRA ir kļuvusi par aktīvāko centrisko spēku konsolidētāju Latvijā ar plašu pārstāvniecību dažādos Latvijas reģionos.

Šobrīd par kopīgu sadarbību 12. Saeimas vēlēšanās jau ir paziņojušas 9 nacionālas un reģionālas politiskās organizācijas: "Reģionu Alianse", "Vidzemes partija", "Apvienība iedzīvotāji" no Ikšķiles novada, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Latvijas Atdzimšanas partija, partija Par Prezidentālu republiku, Kristīgi Demokrātiskā Savienība, Daugavpils reģionālā partija "Mūsu partija" un Jūrmalas reģionālā partija "Tev, Jūrmalai".

LRA veidojošās politiskās organizācijas iestājas par sabalansētu Latvijas novadu un reģionu attīstību un iedzīvotāju piesaistes reģioniem stiprināšanu, ekonomisko patriotismu un PVN likmes samazināšanu pārtikai, nodarbinātības veicināšanu, valsts pārvaldes modeļa pilnveidošanu, visas tautas vēlēta Prezidenta institūcijas izveidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!