Normatīvo aktu neievērošana priekšvēlēšanu aģitācijas norisē ir uzskatāma par tiešiem draudiem sabiedriskajai kārtībai. Tā, komentējot lēmumu par "Saskaņas" reklāmas piespiedu noņemšanu Spīķeru kvartālā, norāda Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Kā portālam "Delfi" stāsta KNAB, birojs jau 26. septembrī lūdza SIA "Spikeru nami" nekavējoties novērst pārkāpumu un noņemt reklāmas objektu no ēku kompleksa fasādes. Un "Spikeru nami", saņemot KNAB izdoto administratīvo aktu ar lūgumu nekavējoties novērst pārkāpumu, bija pienākums tūlītēji rīkoties un novērst šo pārkāpumu.

Taču līdz 3.oktobrim "Spikeru nami" to nebija izdarījis. Līdz ar to bija nepieciešama nekavējoša rīcība un KNAB trešdien, 3. oktobrī, pieņēma lēmumu par reklāmas piespiedu noņemšanu.

Jau vēstīts, ka trešdien pēc KNAB prasības noņemt partijas "Saskaņa" pretlikumīgo aģitāciju no spīķeru kvartāla ēkas Rīgā, pie Centrāltirgus, tas beidzot tika darīts. "Saskaņai" gan nebija zināms, kurš ir atbildīgs par plakātu noņemšanu, jo neviens līdz trešdienai partiju neesot sazinājies, pastāstīja "Saskaņas" preses sekretārs Edgars Danenbergsons.

Uz noņemtajiem plakātiem bija attēlots "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Rīgas mērs Nils Ušakovs, viņa dzīvesbiedre Iveta Strautiņa-Ušakova un "Saskaņas" premjerministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis. Ušakovu pāra foto rotā uzraksts "Kopā", Dombrovska reklāmas objektu rotā uzraksts "Stiprāks", bet plakātu, kurā redzams Ušakovs viens pats, rotā uzraksts "Par darbiem, ne vārdiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!