Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējā premjerministre Laimdota Straujuma (V), uzzinot vēlētāju aptauju datus, pieļāva, ka nākamo valdību varētu veidot esošā koalīcija, proti, "Vienotība", Nacionālā apvienība un Zaļo un zemnieku apvienība, viņa teica portālam "Delfi".

Viņa gan atzina, ka no sākuma ir jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti un jātiekas ar koalīcijas partneriem.

Straujuma pauda gatavību vadīt arī nākamo valdību

Premjera izteica pateicību vēlētājiem par to, ka tie izturējuši priekšvēlēšanu laiku un provokācijas. Viņa ir pārliecināta, ka vēlētāji ir novērtējuši gan viņas vadītās valdības, gan Valda Dombrovska (V) Ministru kabineta darbu.

Tāpat Straujuma uzsvēra, ka vēlētāju aptaujas dati liecina, ka politiskajā situācija ir stabila.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa restorānā, kur šis politiskais spēks sagaida vēlēšanu rezultātus, uzrunājot partijas biedrus, teica, ka vēl nevar teikt "hop!", jo "aste vēl nav pārlēkta, taču pēc provizoriskajiem rezultātiem, izskatās, ka uzvara ir mūsu un uzvarējusi ir koalīcija".

Āboltiņa pateicās bijušajam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), uzsverot, ka arī Eiropas Parlamentā viņš tiek ļoti cienīts. Partijas līdere pateicās arī Straujumai par to, ka viņa "izturējusi pēdējo priekšvēlēšanu dienu sitienus", kas bija vērsti pret viņu un viņas apkārtējiem.

Politiķe uzsvēra, ka ir ieguldīts milzu darbs, provizoriskā uzvara ir vēlētāju dots uzticības kredīts, kuru gan "Vienotībai" un koalīcijai kopā būs jāatstrādā.

Āboltiņa ir pārliecināta, ka arī nākamās valdības kodols būs šobrīd pie varas esošās trīs partijas. Politiķe pateicās partneriem reģionos, kuri saprata ka vēlēšanās jāstartē kopā.

"Šovakar var svinēt bet rīt ar melnām mutēm atkal jāķeras pie darba," teica Āboltiņa, kamēr viņas partijas biedri vairākas reizes runu pārtrauca ar skaļiem aplausiem.

Kā vēstīts, Saeimas vēlēšanās ar 23,8% balsu uzvarējusi partija "Vienotība", tai seko "Saskaņa" ar 21,6% un Zaļo un zemnieku savienība ar 19,4%, liecina Nacionālās informācijas aģentūras LETA, "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" (LNT), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā vēlētāju aptauja pie 12.Saeimas vēlēšanu iecirkņiem.

Tikai nedaudz atpaliek Nacionālā apvienība, par kuru nobalsojuši 18,5%. Vēlēšanu barjeru, spriežot pēc vēlētāju aptaujas, pārvarējusi arī Latvijas Reģionu apvienība (6%) un partija "No sirds Latvijai" (5,4%)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!