Foto: LETA

Ir jāsaprot, ka "KPV LV" ir pieradusi būt "ļoti spēcīgā opozīcijā", un, ja tā paliks opozīcijā 13. Saeimā, tad "tādu opozīciju vēl parlaments nebūs pieredzējis," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pirmdien sacīja "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Viņš atzīmēja, ka viņa profesija ir zvērināts advokāts, un viņš ļoti labi pārvalda tos instrumentus, kā opozīcija var ietekmēt procesus.

Gobzems arī sacīja, ka vēlēšanu rezultāti apliecina – sabiedrība ir devusi mandātu parlamentam, ka tā vēlas izmaiņas un partijām šis signāls ir jāņem vērā. Turklāt "KPV LV" ir uzvarējusi vēlēšanu maratonā.

Partijas programmai ir vairāki saskares punkti ar citu 13. Saeimā ievēlēto partiju programmām. Pirmdien partijas iekšienē tiks diskutēts par darba kārtību un labāko piedāvājumu sarunām par jaunās valdības izveidi. Neformālās sarunās, kas pirmdien var sākties, runa varot būt tikai par programmām, nevis personālijām, sacīja Gobzems.

Gobzems izteicās, ka valdības veidošana nebūs viegla un šajā procesā jāuzvar labākām idejām un piedāvājumiem.

Viņš arī atzīmēja, ka ja Jaunā Konservatīvā partija (JKP) "gribēs sadarboties ar jaunajiem", tad bez "KPV LV" valdības izveidošana nebūs iespējama.

Savukārt JKP premjerministra amata kandidāts Jānis Bordāns pirmdien Latvijas Radio izvairīgi atbildēja uz jautājumu par iespēju strādāt Gobzema veidotā valdībā.

Bordāns sacīja, ka par šo jautājumu vēl lemšot JKP ministru amata kandidāti un partijas valde.

Politiķis atzina, ka viņu nebaidot iespēja sēsties pie kopēja galda ar saprātīgiem cilvēkiem un meklēt risinājumus kopīgām lietām.

Jau vēstīts, ka parlamentā iekļuvušas partijas valdības veidošanas iniciatīvu sākotnēji grasās ļaut uzņemties populārākajiem politiskajiem spēkiem aiz "Saskaņas" – "KPV LV" un JKP, savukārt "Saskaņu" iesaistīt valdības veidošanas sarunās parlamentā iekļuvušās partijas neplāno, liecina aptaujāto politiķu paustais.

Atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP – pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK – pa 13, Zaļo un zemnieku savienība – 11, bet "Jaunā Vienotība" – astoņas deputātu vietas.

Gan "KPV LV", gan JKP pauduši gatavību uzņemties valdības vadīšanu.

Pirmdien 13. Saeimā ievēlētās partijas paredzējušas sākt apspriešanos par sadarbību pēc parlamenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!