Foto: LETA

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās turpinās 13. Saeimas vēlēšanu vēlētāju apliecību izsniegšana, un līdz 3. oktobrim ir izsniegtas 7845 apliecības, portālu "Delfi" informēja pārvaldē.

Vēlētāja apliecība nepieciešama, lai 13. Saeimas vēlēšanas varētu piedalīties tie Latvijas balsstiesīgie iedzīvotāji, kuri kā savu vienīgo personu apliecinošo dokumentu izmanto personas apliecību jeb eID karti.

Vēlētāju apliecību var saņemt tajā PMLP nodaļā, kurā personai izsniegta personas apliecība. Vēlētāju apliecību izsniegšana notiks līdz pat 6. oktobrim. Šajā dienā PMLP nodaļas nodrošinās vēlētāju apliecību izsniegšanu līdz pulksten 16.30, bet Rīgas 1. nodaļa (Čiekurkalna 1. līnija) šo pakalpojumu nodrošinās līdz pulksten 19.30.

Jānorāda, ka vairākās PMLP nodaļās, kurās tas ir tehniski iespējams, rindu automātos ir izveidota iespēja saņemt atsevišķu numuriņu vēlētāja apliecības saņemšanai.

PMLP informē, ka līdz 25. septembrim balsstiesīgajiem Latvijas iedzīvotājiem tika piedāvāta iespēja vēlētāja apliecību nosūtīt uz sev ērtāku PMLP nodaļu, un šo iespēju izmantoja 298 personas.

Kopumā ir izgatavotas nedaudz vairāk nekā 60 tūkstoši vēlētāju apliecības, norāda PMLP.

Pārvalde atgādina, ka 12. Saeimas vēlēšanām tika izgatavotas nedaudz vairāk nekā 27 tūkstoši vēlētāja apliecību, bet tās tika izsniegtas 5365 personām.

Ziņots, ka sestdien, 6. oktobrī, notiks 13. Saeimas vēlēšanas. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7 līdz 20. Pavisam 13. Saeimas vēlēšanās darbosies 1075 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem 954 vēlēšanu iecirkņi atradīsies Latvijā, bet 121 ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!