Sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” premjera kandidāts Nils Ušakovs ir Latvijas cerība. Tā tikšanās laikā paziņojis Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs (EP Sociāldemokrātu bloks).

Ušakovs 17.septembrī Strasbūrā ticies ar Šulcu. Tikšanās laikā Šulcs paudis atbalstu Ušakovam un partijai “Saskaņa” pirms gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Latvijā, informē politiskā spēka preses pārstāvji. „Es atbalstu savu draugu Nilu, es viņu jau sen pazīstu kā Rīgas mēru. Es atbalstu viņa kampaņu. Viņš ir Latvijas cerība.

Nils un viņa draugi ir pārveidojuši savu partiju par mūsdienīgu uz nākotni orientētu partiju, un tā ir iespēja kā Latvijas valstij, tā arī Eiropas Savienībai (ES) un visai sociāldemokrātu ģimenei Eiropā,” tikšanās laikā norādījis Šulcs.

„Mēs bijām pilnīgi vienisprātis par to, ka, no vienas puses, lai garantētu valsts un ES drošību, mums ir jārunā atklāti par tiem jautājumiem, kas skar cieņu pret starptautiskiem noteikumiem. Bet no otras puses, mums ir jāsaglabā iespēja dialogam. Un šajā ziņā es pilnībā atbalstu Nilu,” -
Ušakovs ticies ar Eiroparlamenta prezidentu kā sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” vadītājs.

Šulcs ir sociālistu un demokrātu progresīvās alianses pārstāvis. Tikšanās laikā tika pārrunāti Latvijas iekšpolitiskā rakstura jautājumi un jautājumi, kas skar sociāldemokrātijas attīstību Eiropā.

Ušakova un Šulca tikšanās piedalījās arī Eiroparlamenta deputāts no partijas Andrejs Mamikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!