Foto: LETA
Partijas "Vienotība" vēlētāji visvairāk plusu salikuši pašreizējam ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un premjerministrei Laimdotai Straujumai, bet visvairāk svītrojumu ir Rīgas domes deputātiem Sarmītei Ēlertei un Olafam Pulkam, liecina patlaban apkopotie vēlēšanu rezultāti par lielu daļu vēlēšanu iecirkņu.

Rinkēvičs saņēmis 26 140 plusus un ticis 2794 reizes svītrots, liecina informācija par Rīgas vēlēšanu apgabalu, kur apkopoti dati par 205 no 259 iecirkņiem.

Savukārt premjerministre Straujuma saņēmusi 24 826 plusus un svītrota 7322 reizes.

Ēlerte tikusi svītrota 14 984 reizes, Pulks - 13 216 reizes. Abi gan saņēmuši arī plusus, proti, Ēlerte - 7318 plusus un Pulks - 5354 plusus. Abi kandidēja Rīgas vēlēšanu apgabalā, kur vēl turpinās rezultātu apkopošana. Tomēr daudzie svītrojumi nobīdījuši šos abus "Vienotības" biedrus uz pēdējām vietām "Vienotības" Rīgas apgabala vēlēšanu sarakstā - saskaņā ar pašreizējiem rezultātiem Ēlerte no desmitās vietas sarakstā nobīdīta uz priekšpēdējo, 34.vietu, bet Pulks no devītās vietas nobīdīts uz pēdējo, 35.vietu.

Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā no "Vienotības" saraksta pirmās vietas uz ceturto vēlētāji nobīdījuši Saeimas priekšsēdētāji Solvitu Āboltiņu, kura svītrota 6289 reizes. Tomēr plusa zīmes Āboltiņai bijušas vairāk nekā svītrojumu, proti, viņa saņēmusi 6540 plusus. Atbilstoši pašreizējiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotības" līdere Āboltiņa jaunajā parlamenta sasaukumā varētu neiekļūt un palikt uzreiz "aiz svītras".

Zemgales vēlēšanu apgabalā visvairāk plusu - 5600 - "Vienotības" sarakstā saņēmis ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, tomēr viņš arī 4412 reizes svītrots. Jānim Reiram plusus iezīmējuši 5219 vēlētāji, bet viņš svītrots 2818 reizes.

Daudz plusu "Vienotības" sarakstā saņēmuši arī Andrejs Judins - 13 795 plusi un Ojārs Ēriks Kalniņš - 12 433 plusi. Abi kandidēja Rīgas vēlēšanu apgabalā, kur vēl turpinās vēlēšanu datu apkopošana.

Savukārt Vidzemes vēlēšanu apgabalā kandidējušais Ainars Latkovskis saņēmis 11 224 plusus.

Pašreizējie dati rāda, ka nevienam "Vienotības" politiķim nav izdevies iegūt tik lielu šīs partijas vēlētāju atbalstu kā 11.Saeimas vēlēšanās, kad toreizējais premjers Valdis Dombrovskis bija saņēmis 45 228 plusus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!