Foto: LETA

Drošības policija (DP) par aizdomās turēto atzinusi personu, kura tika aizturēta vienā no kriminālprocesiem par iespējamu Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu, aģentūra LETA noskaidroja DP.

Šī persona ir atbrīvota un viņai patlaban ir noteikts jauns drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. DP gan neatklāja plašāku informāciju par šīs lietas apstākļiem.

DP pirmdien aicināja iedzīvotājus, kuriem ir konkrēta informācija par balsu pirkšanas gadījumiem 12.Saeimas vēlēšanās, vērsties DP. Šonedēļ DP vērsās vairāki desmiti iedzīvotāju, kuri ziņoja par iespējamiem noziegumiem, un viņu sniegtā informācija tiek pārbaudīta.

Tāpat DP turpina vērtēt Viļānu novada domes deputāta un "Vienotības" vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesniegumu par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē, lai panāktu "Vienotības" pārstāvja Dzintara Zaķa ievēlēšanu Saeimā.

DP jau otrdien norādīja, ka neviens no trim tās lietvedībā esošajiem kriminālprocesiem nav par iespējamu noziegumu Viļānos. Vēlēšanu dienā DP saņēma vairākus signālus par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem dažādos Latvijas novados, tostarp Viļānos. Šī informācija tika pārbaudīta, taču dažos gadījumos tā neapstiprinājās, citos - aptaujātie iedzīvotāji atteicās sniegt liecības.

DP šobrīd izmeklē trīs kriminālprocesus par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus.

DP joprojām aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kuriem ir konkrēta informācija par balsu pirkšanas gadījumiem 12.Saeimas vēlēšanās, vērsties DP jebkurā diennakts laikā, zvanot pa tālruni 67 208 964.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!