Foto: LETA

Līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos, Saeimas deputāts Dzintars Zaķis apturējis savu darbību partijā "Vienotība", portālu "Delfi" informē partijas pārstāve Laila Timrota.

Par savu lēmumu Zaķis svētdien, 12.oktobrī, informējis partijas valdi.

"Apliecinu jums, Latvijas sabiedrībai un saviem vēlētājiem, ka publiski izskanējušie apgalvojumi par manu saikni ar manipulācijām ir nepamatoti. Jebkādus mēģinājumus ietekmēt vai manipulēt ar vēlēšanu rezultātiem demokrātiskā un tiesiskā valstī uzskatu par nepieņemamiem un nosodāmiem. Uzskatu, ka esmu kļuvis par politisko konkurentu nomelnojošas kampaņas upuri," paziņojumā partijas valdei norāda Zaķis.

Vienlaikus politiķis uzsver, ka publiski izskanējusī informācija var negatīvi ietekmēt "Vienotības" reputāciju un sabiedrības uzticību partijai, kā arī norāda uz nepieciešamību izvērtēt visas pret viņu vērstās kampaņas dalībnieku darbības. Tādēļ līdz brīdim, kamēr apstākļi tiks noskaidroti un jebkuras aizdomas par pārkāpumiem vēlēšanu procesā noņemtas, Zaķis nolēmis savu darbību "Vienotībā" apturēt.

"Divpadsmit gadu garumā esmu bijis aktīvs politiķis, partija man ir uzticējusi grūtus un ne vienmēr populārus uzdevumus. Uzskatu, ka esmu pierādījis savu veiktspēju, gan vadot frakciju mazākuma valdības laikā, gan pārvarot krīzi valstī, gan novēršot iespējamos sarežģījumus eiro ieviešanas procesā. Atzīstu – esmu arī savā darbībā kļūdījies, bet vainu atzinis un sabiedrībai atvainojies," pauž deputāts.

Savukārt aģentūrai "Leta" politiķis norādījis, ka turpinās darboties "Vienotības" Saeimas frakcijā. Viņš arī atkārtoti uzsvēra, ka deputāta mandātu nolikt neplāno. Tāpat Zaķis neatteiksies no 12.Saeimas deputāta mandāta, lai "kalpotu Latgales vēlētājiem".

Šīs nedēļas sākumā Zaķis atkāpās arī no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata, savu pienākumu pildīšanu nododot vietniekiem Lolitai Čigānei un Edvardam Smiltēnam.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka, pamatojoties uz Viļānu novada domes deputāta un "Vienotības" vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesniegumu par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu Dzintara Zaķa labā, Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu.

DP sākusi kopumā sešus kriminālprocesus saistībā ar iespējamajiem balsu pirkšanas gadījumiem pagājušajā sestdienā notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!