Foto: LETA

No "Saskaņas centra" izstājies viens no partijas aktīvākajiem biedriem, Zilupes novada mērs Oļegs Agafonovs, kurš varētu pievienoties "Vienotībai", pirmdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Raidījums atgādina, ka par Zilupes novada mēru Agafonovs kļuva 2005.gadā, kandidējot no toreizējās Tautas Saskaņas partijas. Pēc tam pārvēlēts no "Saskaņas centra".

Zilupes mērs raidījumā saka, ka vairāk novada labā varēs izdarīt, esot vadošās partijas biedru rindās. Agafonovs ir pārliecināts, ka mazie novadi ir pilnībā atkarīgi no valsts finansējuma, līdz ar to arī no valdošo partiju atbalsta.

Jautāts, kurā partija viņš varētu iestāties un vai tā varētu būt "Vienotība", Zilupes mērs sacīja; "Tas varētu būt viens no reālākajiem variantiem."

Tikmēr "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars miroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis, ka Agafonova uzņemšana partijā netiek apsvērta. ""Vienotība" neizskata iespēju uzņemt Zilupes mēru. Nebūtu taču liels apgrūtinājums "Panorāmai" pirms pārraidīt šādu baumu pajautāt komentāru," raksta politiķis.

Raidījums atgādina, ka pērn pašvaldību vēlēšanās "Saskaņas centrs" un Agafonovs Zilupē guva pārliecinošu uzvaru. Savulaik 2007.gadā skaļajā Terehovas kontrabandas lietā viņu apsūdzēja par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļa izspiešanā personu grupā. Vēlāk pret drošības naudu atbrīvots un lūdzis piedošanu iedzīvotājiem. Lietai nonākot prokuratūrā, daļa, kurā tika apsūdzēts Zilupes mērs, tā tika izbeigta, norāda "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!