Foto: DELFI
Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) nemainīs iepriekš izraudzīto Augusta Brigmaņa, Armanda Krauzes un Edgara Tavara trio pirmdien gaidāmajām sarunām ar "KPV LV", pirmdien žurnālistiem pastāstīja Krauze.

Krauze teica, ka šāds sarunu vedēju sastāvs ir valdes izraudzīts un netiks mainīts.

Partija "KPV LV" iepriekš asi iebilda pret Tavara un Brigmaņa piedalīšanos sarunās, jo politiķi nav ievēlēti 13. Saeimā.

Vēlāk "KPV LV" līderis Aldis Gobzems pauda, ka aicinās ZZS uz sarunām deleģēt Krauzi un premjeru Māri Kučinski (ZZS). Savukārt, ja politiskā spēka aicinājums netiks respektēts, "KPV LV" ir gatavi "sarunāties kaut vai ar sātanu", taču tas tiks uztverts kā nedraudzīgs žests, norādīja Gobzems.

Krauze iepriekš portālam "Delfi" skaidroja, ka trio izraudzīts pēc konkrētiem principiem. Proti, Tavars ir Latvijas Zaļās partijas priekšsēdētājs, Brigmanis ir Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs un Krauze ir ZZS priekšsēdētājs. "Mums tas princips, kā mēs deleģējam, bija ļoti skaidrs. Tās nav personas, kas aizkulisēs darbojas, no malas," portālam "Delfi" skaidroja Krauze.

Ziņots, ka visu šo nedēļu risinās valdības veidošanas sarunas. Līdz šim paralēli notika divu partiju – "KPV LV" un JKP – organizētas sarunas ar pārējiem 13. Saeimā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem.

Jau nākamās nedēļas izskaņā Valsts prezidents Raimonds Vējonis plāno tikties ar Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām. Tikšanās plānots sākt ar politiskajiem spēkiem, kas saņēmuši vismazāko atbalstu, savukārt sarunu noslēgumā Vējonis iecerējis tikties ar vislielāko atbalstu saņēmušajām partijām.

Ziņots, ka apkopotie 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti liecina, ka iekļūšanai parlamentā nepieciešamo 5% barjeru pārvarējušas septiņas partijas un partiju apvienības – "Saskaņa", "KPV LV", JKP, "Attīstībai/Par!", NA, ZZS un "Jaunā vienotība".

"Saskaņai" parlamentā varētu būt 23 vietas, "KPV LV" un JKP – katrai 16 vietas, "Attīstībai/Par!" un NA – katrai 13 vietas, ZZS – 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" – 8 vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!