Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) sabiedriskās domas aptaujā pārbauda savu vēlētāju attieksmi pret savienības iespējamo sadarbību ar partiju "Saskaņa", vēsta žurnāla "Ir" portāls "irir.lv".

Aptaujas veikšanu žurnālam apstiprināja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. "Šī konkrētā aptauja tiek veikta Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Tikai vienā apgabalā," norādījis Brigmanis. Viņš apstiprinājis, ka ZZS apmaksā šādu "Latvijas faktu" aptauju.

Kurš konkrēti apvienībā to ir pasūtījis un kādēļ, Brigmanis nav varējis paskaidrot. Viņš pats kategoriski noliedzis, ka jebkad varētu atbalstīt ZZS valdību ar "Saskaņu". Brigmanis arī iepriekš sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra, ka savienība ar "Saskaņu" nesadarbosies.

Brigmanis aicināja žurnālu sazināties ar Kurzemes apgabala pirmo numuru — Gundaru Daudzi. Taču Daudze žurnālam pavēstīja, ka neko par šādu aptauju nezinot.

Savukārt ZZS kandidāts 13. Saeimas vēlēšanās, Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA), Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis piektdien publicētajā intervijā "Latvijas Avīzē" paudis: "No manām atbildēm nekādā veidā nevar izveidot mīlestības apliecinājumu "Saskaņai", taču es nebūtu kardināli pret sadarbību, bet skatītos reālpolitiski."

"Vēlēšanu rezultāts var būt tāds, ka ne jau ZZS domās, ar ko sadarboties, bet "Saskaņa" lems, ar ko dalīties varā," norādījis Spārītis.

Ziņots, ka 13. Saeimas vēlēšanas norisināsies 6. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!