Nākamgad Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (Riga IFF) notiks no 14. līdz 24. oktobrim. Savukārt šā gada spilgtāko publisko diskusiju, lekciju un interviju ieraksti apkopoti festivāla mājaslapā, portālu "Delfi" informē Riga IFF organizatori.

2020. gada video arhīvā atrodami tādi videomateriāli kā starptautisku atzinību guvušās filmas "Projām" režisora Ginta Zilbaloža meistarklase; iedvesmojošas paplašinātās realitātes profesionāļu lekcijas Riga IFF GOES XR ietvaros; "Architect's Cut" vieskuratora Viestura Celmiņa saruna ar arhitektēm Sintiju Vaivadi un Evelīnu Ozolu; sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu organizētā klimata pārmaiņām veltītā saruna pēc filmas "Aniara" seansa; intervijas ar kopumā 25 režisoriem, kas piedalījās "Short Riga" programmā; ilgtspējīgu un klimatam draudzīgu kino norišu veidošanai veltīts lekciju cikls "Green Charter For Film Festivals".

Ar iepriekšējo gadu arhīva saturu varat iepazīties rigaiff.lv sadaļā "Atskats".

Jau ziņots, ka šogad, atbilstoši pandēmijas apstākļiem, Rīga IFF notika gan klātienē, gan attālināti.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) ir ikgadējs notikums, kas piedāvā plašai auditorijai domātu filmu programmu, kā arī dažādus notikumus kino profesionāļiem.

Festivāls pirmo reizi notika 2014. gadā, kad Rīga bija Eiropas Kultūras galvaspilsēta un Latvijas Nacionālajā operā notika Eiropas kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!