Projektu atbalsta Singapūras Satīns

Satīns gatavo: trīs receptes Singapūras gaumē

'Satīna’ dalībnieki mūs turpina pārsteigt ne tikai ar jauniem videoklipiem, bet arī ar ļoti vērtīgiem padomiem. Šoreiz puiši vēlas atklāt dažas no savām iecienītākajām receptēm un pie viena arī sniegt nelielu ieskatu gardās maltītes gatavošanas procesā. Pieredzējušie šefpavāri  Salvadors un Pesto garantē, ka ar šo recepšu un virtuves ‘knifiņu’ palīdzību tu noteikti pārsteigsi pat visprasīgāko gardēdi.

Slazdu Sendvičs

Ātri pagatavojama uzkoda, kas regulāri spēcina slazdotājus un bieži vien tiek baudīta arī festivālu telšu pilsētiņās. Šoreiz gatavosim gan veģetāro, gan mežoņu versiju īpaši tiem, kuriem obligāti vajag gaļu.

Pagatavošana:

NEPIECIEŠAMS: 
Svaigu maizes doniņu rūpīgi apsmērējam ar krēmsieru.
Uzmanīgi nogriežam un pievienojam brangu tomāta šķēli. 
Pārklājam maizi ar sevis izvēlēta siera šķēli. Principā šajā punktā ēdiena veģetārā versija jau ir gatava.
‘Mežoņu’ versijā pievienojam desu. Ļoti daudz desas. Principā visu desu liekam klāt un tad būs vislabāk.
Nesteidzīgi baudām gardo ēdienu un rūpīgi novērtējam padarīto.

‘Pasta la Pritone’

Nenoliedzami, ka šajā mākslas darbā ir jūtamas izslavētās itāļu virtuves nianses, ko lieliski papildina franču kulinārijas pieredze. Ēdiens, kas regulāri tiek celts galdā gurmāniem pašos greznākajos pritonos un tieši par šo meistardarbu vairāki restorāni ir saņēmuši ‘Michelin’ zvaigznes.

Pagatavošana:

NEPIECIEŠAMS: 
Atbrīvojam no iepakojuma rūpīgi izvēlētas nūdeles, ļaujot tām pāris minūtes atpūsties istabas temperatūrā.
Vadoties pēc sajūtām, pievienojam trīs līdz septiņas šķipsnas garšvielu. Šoreiz izvēlējāmies garšvielas, kas nāca komplektā mūsu izvēlētajam nūdelēm.
Nūdeles tiek apslacītas ar 90 grādus siltu ūdeni un tiek noliktas ‘ievilkties’.
Sarīvējam būtiskāko ēdiena sastāvdaļu - zilo sieru. Šajā punktā svarīgi izvēlēties pareizo rīves pusi un nesarīvēt trīcošos pirkstus.
Pēc tam, kad nūdeles ir ‘nokāstas’ izlietnē, tām ar mīlestību uzber sarīvēto sieru, ļaujot tam liegi ienirt starp kārdinoši kūpošajām nūdelēm.
Sagriežam ķiršu tomātus. Šeit atkal gaumes jautājums - daži izvēlas tomātus griezt uz pusēm un grauzt vienu pusīti pēc otras, kamēr citi labprātāk izvēlas baudīt ceturtdaļas.
Izrotājam šķīvi ar tomātiem, padarot šo garšas piedzīvojumu vēl vizuāli baudāmāku.
Lai ‘Pasta la Pritone’ iegūtu pilnīgu autentisku garšu, to vizbeidzot izgreznojam ar elegantu majonēzes zīmējumu. Šajā gadījumā tiek zīmēta ansambļa “Singapūras Satīns” abreviatūra.
Nu bet kas gan var būt labāks par šo?

Satīna aukstā zupa

Ēdiens, ko daudzi ieraduši baudīt vasaras tveicē, taču ‘Satīna’ versijā to pavisam noteikti var baudīt cauru gadu.

Pagatavošana:

NEPIECIEŠAMS: 
Pirmkārt metam na*ig ārā bietes, sen zināms, ka bietes tikai traucē iegūt patiesu aukstās zupas garšu.
Otrkārt nomainām kefīru pret ‘Bacardi’ gaišo rumu. Tieši šī svarīgā nianse mūsu zupai piešķirs īpašas sajūtas un neaizmirstamu pēcgaršu. Ar kefīru nesanāks.
Glāzē ievietojam ne pārāk sasmalcinātu ledu. Ja pusdienās piedalās visa ģimene un draugi - drīkst gatavot arī katlā.
Pievienojam svaigas piparmētras - to specifiskā garša pastiprinās lielisko buķeti, kamēr spēcīgā smarža rosinās apetīti.
Piepildām daļu glāzes ar ‘Bacardi’. Šajā solī ir būtiski uzticēties sajūtām - daži gardēži zupai liek klāt vien dažas lāses, bet dažiem sāta sajūtu sniedz vien līdz malām piepildīta glāze. 
Lejam klāt minerālūdeni, vēlāms gāzētu - tas palīdzēs zupai iegūt spirdzinošāku raksturu.
Pievienojam zupai dažas lāses sīrupa. Mūsu šefpavāri izvēlējās aveņu - tā piešķirot aukstajai zupai raksturīgo sārto nokrāsu un vienlaikus papildinot krāšņo garšu buķeti.
Visbeidzot papildinām zupu ar dažām laima šķēlītēm, kas piešķirs zupai rotaļīgu skābenumu un vasarīgas sajūtas.
Baudām šo garšas ceļojumu, kurā mūs aizved šī nepārspējamā aukstā zupa.